Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη πάνω από 2.500  μαθητές πενθήμερων εκδρομών από σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Η μοναδική περίπτωση παιδιών για τα οποία φαίνεται ότι θα υπάρξει μια λύση, είναι αυτή του σχολείου δήμου Νέου Φαλήρου. Ο συγκεκριμένος δήμος αποφάσισε με δικά του έξοδα, να καλύψει την αεροπορική μεταφορά και επιστροφή στην Αθήνα 101 μαθητών της περιοχής. Οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν αεροπορικώς είτε με πτήση από Χανιά είτε με πτήση από Ηράκλειο.

Εντωμεταξύ παραμένουν εκατοντάδες άλλοι μαθητές στα Χανιά και στο Ηράκλειο, χωρίς “διέξοδο” καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από την ΠΝΟ να επανεκτιμήσει τη στάση της και να δρομολογήσει ένα πλοίο ανά γραμμή, καλώντας την ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε νέα συνάντηση.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας. Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή. Ταυτοχρόνως καλώ την ηγεσία της Ομοσπονδίας σε νέα συνάντηση στο Υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook