Η Πολωνική αγορά είναι μία πολύ σημαντική αγορά για τα Χανιά καθώς εκπροσωπεί το 7,0% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων. Συγκεκριμένα το 2013 αφίχθησαν στα Χανιά 51.126 Πολωνοί ενώ το 2016 έφτασαν τους 71.725 (αύξηση περίπου 40% σε 3 χρόνια). Συνολικά στη Ελλάδα το 2015 αφίχθησαν περίπου 750.000 Πολωνοί, ενώ το 2016 αναμένετε ότι έχουν ξεπεράσει τις 800.000.         

Στην έκθεση παρευρεθήκαμε (με ιδιωτικά έξοδα) εκπροσωπώντας διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων. Το λιμάνι των Χανίων που είχαμε επιλέξει ως κεντρική φωτογραφία στο περίπτερό μας έφερε πολλές αναμνήσεις στους Πολωνούς που πέρασαν από την έκθεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Χανίων για την συμμετοχή τους στην έκθεση και ειδικά να συγχαρούμε τον αντι-περιφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη που παρέλαβε βραβείο από την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Τζιτζικώστα για τη συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης στη διάδοση των αξιών της Μεσογειακής δίαιτας.     

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων στηρίζει ενεργά την προβολή του Νομού Χανίων σε όλες τις κύριες χώρες προέλευσης ων επισκεπτών στον προορισμό μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία North Events για την συνεργασία της και για τη οργάνωση της έκθεσης.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση Grecka Panorama 2016 στην Πολωνία

Με ένα βραβείο στις αποσκευές της  και τα πιο αισιόδοξα μηνύματα ότι οι επισκέπτες από την Πολωνία προς τη χώρα μας θα ξεπεράσουν φέτος το 1.000.000 – την περσινή χρονιά άγγιξαν τις 800.000 άτομα – μεγάλο μέρος εκ των οποίων επιλέγουν το νησί μας, γύρισε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την Έκθεση Grecka Panorama 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 1 έως και τις 4 Δεκεμβρίου στην Βαρσοβία. 

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 2η Έκθεση για την Ελλάδα και στο  1ο GreekFood Show εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο,  κ. Νίκο Γιαννούλη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χανίων, κ. Μανόλη Βολικάκη και την ξεναγό κ. Ελευθερία Μανούσου, ενώ δυναμική παρουσία έκανε επίσης ομάδα σεφ από την  Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, που μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό, με τα μοναδικά κρητικά εδέσματα. 
Οι 7.000 κα πλέον επισκέπτες της Έκθεσης κατέκλυσαν το Περίπτερό μας και με μεγάλο ενδιαφέρον προμηθεύτηκαν τουριστικό υλικό και ενημερώθηκαν για τους προορισμούς της Κρήτης. Ανάμεσά τους, ο Έλληνας Πρόξενος στη Βαρσοβία, εμπορικοί ακόλουθοι της Ελληνικής Πρεσβείας, μεγάλος αριθμός εμπορικών αντιπροσώπων και τουριστικοί παράγοντες, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι η Πολωνική Αγορά, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια,  κατακτά σημαντικό μερίδιο στις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη αφενός και αφετέρου δείχνει εμπράκτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα. 

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της UNESCO, με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της  UNESCO, κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, απένειμε στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη,  βραβείο για τη συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης στη διάδοση των αξιών της Μεσογειακής Δίαιτας. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μίλησε, παρουσία όλων των ΜΜΕ της Βαρσοβίας, για την κρητική διατροφή, τα οφέλη της και τη γευστικότητά της, για τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας και την ιστορία του, που φτάνει μέχρι τις μέρες μας μέσα από τα μνημεία πολιτισμού σε κάθε γωνιά του και προσκάλεσε τους Πολωνούς να το επισκεφθούν, ομιλία που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους.     

          

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook