Να παραμείνει ανοικτό το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Την απόρριψη της εισήγησης της Α βάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγχώνευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου,  (Ανωγειανό) με το 8ο δημοτικό, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία γονέων και μαθητών.

Κατά την εισήγηση του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαχάκης τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κλείσει το 8ο δημοτικό σχολείο καθώς το κτίριο είναι ασφαλέστατο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο.

Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να στηρίξει τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες οι οποίες πέρα από την ιστορικότητα τους, διακρίνονται για εκπαιδευτικό έργο που παράγουν, επεσήμανε από την πλευρά του δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γιαλιτάκης, ενώ υπενθύμισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε σταθεί απέναντι σε ανάλογες προτάσεις των υπουργείων που αντιμετώπιζαν το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων αριθμητικά.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Μαρία Καλουδιώτη, τόνισε ότι η παράταξη της, είναι προφανώς κατά του κλεισίματος του 8ου δημοτικού σχολείου,  υπογραμμίζοντας παράλληλα όμως ότι είναι απαραίτητο 
Οι διοικήσεις των σχολικών μονάδων αλλά και οι γονείς, να τηρούν τα διοικητικά όρια κατά τις εγγραφές των μαθητών. Τέλος, πρότεινε  στους γονείς του 8ου δημοτικού, να σκεφτούν να μετατραπεί το σχολείο του χρόνου σε πολυπολιτισμικό.

Τα θέματα της υγείας και της παιδείας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κεντρικά και όχι η κεντρική διοίκηση να πετάει το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  Κασαπάκης Μιχάλης, ενώ κάλεσε τους γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου,  με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γιώργου Λαμπράκη, να καταγγέλλει την μεθοδευμένη ενεργεια του υπουργείου που αποσκοπεί στο κλείσιμο του σχολείου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ιστορία του σχολείου και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν ανέκαθεν η ψυχή του.

Τέλος, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει την προσπάθεια των γονέων για να παραμείνει ανοικτό το σχολείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook