Τηλεοπτικό συνεργείο του Γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF θα βρίσκεται στην Κρήτη την Τρίτη 2 Αυγούστου, προκειμένου να καλύψει την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών στον τομέα της ενέργειας και τις δυνατότητες συνεργασίας με Γερμανικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τη συνέχεια των επαφών που έγιναν το Μάιο με Γερμανούς επιχειρηματίες και επιστήμονες του χώρου στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όπου είχαν γίνει και δηλώσεις στα ΜΜΕ του νησιού. (φωτοβολταϊκά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.λ.π.) 

Σε μία χρονική περίοδο, όπου στη Γερμανία έχει ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, το Γερμανικό κρατικό κανάλι, ζήτησε από τον ευρωβουλευτή να τον ακολουθήσει στην Κρήτη, για να καταγράψει το ενδιαφέρον των αιρετών αλλά και επιχειρήσεων του νησιού για τις επενδύσεις στις Α.Π.Ε.

«Μου ζήτησαν να δουν από κοντά αν πραγματικά στην Κρήτη ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και μου είπαν χαρακτηριστικά: «Ένα χρόνο τώρα δηλώνετε στα Γερμανικά ΜΜΕ πως η Κρήτη προσφέρεται για Γερμανικές επενδύσεις και εφαρμογές στην ενέργεια. Τώρα μπορείτε να το αποδείξετε;». Αυτό που θα διαπιστώσει λοιπόν το γερμανικό κοινό, είναι το πρώτο «πρακτικό» παράδειγμα όπου υπάρχει μια προεργασία και ένα επίπεδο ωριμότητας επενδυτικής πρότασης, με επίκεντρο την Κρήτη. Για το Γερμανικό κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα προβάλλει την Κρήτη, ως τόπο που οργανωμένα προωθείται η ανάπτυξη των ΑΠΕ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής. 

Το τηλεοπτικό συνεργείο θα κάνει δύο ρεπορτάζ. Το πρώτο θα μεταδοθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ZDF (διάρκεια 3-4΄) και το δεύτερο σε εξειδικευμένη ενημερωτική εκπομπή (διάρκεια 8-10΄).

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει μετά τις 10 το πρωί από το Ι.Τ.Ε. παρουσία του ευρωβουλευτή αλλά και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τις ΑΠΕ. Το συνεργείο θα επισκεφθεί επίσης τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα όπου θα μιλήσει με τουριστικό επιχειρηματία για τις εφαρμογές των ΑΠΕ στον τουρισμό καθώς και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κρήτη σε γραφεία ενοικιάσεων και άλλες χρήσεις. Επίσης θα δει από κοντά πως λειτουργεί το αιολικό πάρκο στην περιοχή του Βρουχά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook