Ξαφνική έφοδος της αστυνομίας σε καφενείο αποκάλυψε την "μπαρμπουτιέρα"

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, 11 άτομα και συγκεκριμένα οχτώ Ηρακλειώτες ηλικίας από 32 έως 75 ετών και τρεις Αλβανοί ηλικίας 32, 41 και 43 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου χθες μεσημεριανές ώρες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα  «καφενείο», ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει και συνέδραμε σε εννέα άτομα (θαμώνες του καταστήματος), τη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου των πεσών (ζάρια), οι οποίοι και συνελήφθησαν. Επιπλέον, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο ως εργαζόμενος του καταστήματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα ζευγάρι κύβοι-ζάρια και το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.