Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μετά το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού, έντονη βροχόπτωση) στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, λόγω επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών από τα μηχανήματα έργων τις ώρες αυτές. 

Εφ’ όσον κρίνεται απολύτως απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο, πρέπει:

•    Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
•    Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.
•    Να μετακινούνται με χαμηλή ταχύτητα. 
•    Να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, να προτιμούν κεντρικούς δρόμους, και να ενημερώνουν τους οικείους τους για την ακολουθούμενη διαδρομή.
•    Να φροντίζουν ώστε το αυτοκίνητο τους να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.
•    Να μην εμποδίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων που πραγματοποιούν εκχιονισμούς.
•    Σε περίπτωση καταιγίδας, να ακινητοποιούν το αυτοκίνητο στη άκρη του δρόμου μακριά από δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά οι εργασίες εκχιονισμού και άρσης τυχόν καταπτώσεων θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες ύφεσης των φαινομένων δεδομένου ότι έκτος από άσκοπες κρίνονται και επικίνδυνες για τους χειριστές των μηχανημάτων. 

Παρακαλούνται οι Δήμαρχοι του Νομού όπως ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, και να ακολουθήσουν ξανά τις αποφάσεις της τελευταίας σύσκεψης φορέων που έγινε με αφορμή τα προηγούμενα καιρικά φαινόμενα.