Έντονη χιονόπτωση και χαµηλές θερµοκρασίες επικρατούν από εχθές το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου Μινώα Πεδιάδας, µε όλους σχεδόν τους οικισµούς να ντύνονται στα λευκά. 

Άμεση ήταν από την πρώτη στιγµή η κινητοποίηση της Δηµοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, µε τα µηχανήµατα έργου του Δήµου να βρίσκονται επί ποδός. Προτεραιότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, ενώ θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για τον εκχιονισμό των κεντρικών δρόμων και των οικισμών στην ευρύτερη περιοχή. 

Λόγω του παγετού, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστοί θα παραµείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Δηµοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθµοί καθώς επίσης και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Με δεδοµένες τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήµου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δηµότες και επισκέπτες, να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες µετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η χιονόπτωση και ο παγετός είναι εντονότερα. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης
 Πλεύρης Ευάγγελος – Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 6977343187 
28910-340115

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook