Στη  μονάδα υψηλής τεχνολογίας «Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης» -θυγατρική του ομίλου SYCHEM- στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου που θα παράγει πολύ σύντομα προς διάθεση «πράσινη ενέργεια» από βιοαέριο ξεναγήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Υφαντή δρ. χημικός-μηχανικός. 

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση ύψους 3,5 εκ. ευρώ που ενισχύει την οικονομία της Κρήτης, είναι φιλική στο περιβάλλον ενώ παράλληλα δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η πρωτοποριακή μονάδα στη νησιωτική Ελλάδα που δανειοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «JESSICA» αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα πωλεί «πράσινο ρεύμα» που θα παράγεται από βιοαέριο μετά από επεξεργασία υπολειμμάτων σφαγείων, ληγμένων τροφίμων, ακόμα και υπολείμματα κτηνοτροφικών προϊόντων. 

Η μονάδα ουσιαστικά προστατεύει το περιβάλλον του νησιού λόγω της ολοκληρωμένης  διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων, που μέχρι πρόσφατα μεταφέρονταν στην Αττική για επεξεργασία με μεγάλο κόστος στην οικονομία του τόπου. Όπως ανέφερε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Πρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Υφαντής, η μονάδα διαθέτει πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και απόσμησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει δε να τονιστεί ότι η τεχνογνωσία ανάπτυξης της μονάδας είναι Ελληνική, αναπτυσσόμενη από τα επιστημονικά στελέχη της ίδιας της εταιρείας. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αφού ευχαρίστησε για την ξενάγηση στη μονάδα,  συνεχάρη τον κ. Υφαντή για την «πράσινη» επένδυση στο νησί που είναι φιλική στο περιβάλλον και συμβάλλει, όπως είπε, στην προστασία του περιβάλλοντος στην  ανάπτυξη της καινοτομίας-έξυπνης εξειδίκευσης της οικονομίας του τόπου προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.