Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης  συνοδευόμενος από την Δ/ντρια και κλιμάκιο Γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 πληγείσες περιοχές οπό την χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Όσον αφορά την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών διαπιστώθηκαν  σοβαρές ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή από το χαλάζι αλλά και από το χιόνι το οποίο παρέμεινε πάνω στους καρπούς. Σοβαρές ζημιές παρατηρήθηκαν στις λεμονιές από το σπάσιμο κλαδιών. 

Σημαντική ζημιά έχει και η καλλιέργεια του Αβοκάντο ιδιαίτερα στα μεγάλα δέντρα όπου υπήρχε και σημαντικό φορτίο από τους καρπούς που δεν είχαν ακόμα συγκομιστεί. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να παρατηρήσουμε τυχόν ζημιές που θα εμφανιστούν στα μικρά δενδρύλλια από τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν την χιονόπτωση. 

Σοβαρές ζημιές επίσης παρατηρήθηκαν κατά τόπους και στους ελαιώνες από το σπάσιμο κλάδων ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές όπου υπήρχε παραγωγή που δεν είχε ακόμα συγκομιστεί.

Οι Δήμοι έχουν ήδη κάνει αναγγελία προκειμένου οι  ενδιαφερόμενοι παραγωγοί  να δηλώσουν την ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί τον Νομό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών.