"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ υπερασπίζεται τον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη στη δικαστική δίωξη που αντιμετωπίζει από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο" αναφέρει ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων η οποία συνεχίζει ως εξής:

"Η δημοσιογραφική κριτική, όσο ακραία και οξεία και αν είναι, παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου, κάθε εντύπου, κάθε μέσου. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εδώ και μια διετία δέχεται μια ανελέητη ενορχηστρωμένη επίθεση από όλο το μιντιακό κατεστημένο. Η κριτική είναι άλλοτε δίκαιη, άλλοτε άδικη και υπερβολική, μερικές φορές και ανοίκεια. Στην πολιτική κριτική όμως η απάντηση οφείλει να είναι εξόχως πολιτική.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει τη μορφή δικαστικής διαμάχης, ούτε μπορεί να στοχεύει στην εξόντωση του δημοσιογράφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων υφίσταται κι αυτός οξεία κριτική. Υπερασπίζεται όμως με κάθε τρόπο την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία των ΜΜΕ και την φωνή κάθε δημοσιογράφου.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Καμμένο να αποσύρει την αγωγή και να αφήσει την πένα και το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη να κριθούν από τους αναγνώστες και μόνο."