Η όσο γίνεται πιο ομαλή κατανομή μαθητών στα σχολεία του δήμου Χανίων εν όψει της περιόδου των εγγράφων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Στην διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η υπάρχουσα δυναμικότητα σχολικών αιθουσών καθώς και ο αριθμός των μαθητών που αναμένεται να εγγραφεί στα σχολεία και συζητήθηκαν  τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν εάν σε κάποια σχολεία ο αριθμός των μαθητών που θέλει να εγγραφεί είναι μεγαλύτερος  από τη χωρητικότητα.

Στόχος η πιθανή ανακατανομή μαθητών για να μην υπάρξουν σχολεία με υπερπληθωρα μαθητών και αλλά με κενές θέσεις και εάν είναι δυνατόν η μείωση των προκατ αιθουσών.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης με στόχο να υπάρχει συναίνεση των συλλόγων διδασκόντων και γονέων.

Πάντως και οι δυο Διευθυντές Εκπαίδευσης Μηλιαρακης και Ζερβακης τόνισαν πως η οποία συζήτηση πρέπει να γίνει επί του πραγματικού αριθμού αιθουσών χωρίς να υπολογίζονται οι προκατ.

Μάλιστα ο κ. Ζερβακης είπε πως οι αίθουσες στα γυμνάσια επαρκούν αρκεί να γίνει σωστή κατανομή μαθητών στα σχολεία.

Επιπλέον πρότεινε πριν τελειώσει η σχολική χρονιά οι γονείς να δηλώσουν που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους που αποφοιτούν από την 6η Δημοτικού έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για καλύτερη κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook