Όφελος μεγαλύτερο του ενός δισ. ευρώ θα προκύψει για τις επιχειρήσεις από την προώθηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ενώ το όφελος για τα έσοδα του δημοσίου ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς σε αυτό το ύψος ανέρχεται η ζημιά από εικονικά και πλαστά τιμολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία εκτιμάται ότι θα εκλείψουν με την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Αυτά αναφέρθηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των συναρμόδιων υπουργείων, σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων, καταρχήν με το κράτος και στη συνέχεια και στις μεταξύ τους συναλλαγές.

Στόχος είναι το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ δημοσίου και επιχειρήσεων να γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «το ηλεκτρονικό τιμολόγιο χρησιμοποιείται και σήμερα αλλά δεν είναι διαδεδομένη η μορφή του και στόχος είναι να διευρυνθεί η χρήση του προκειμένου να απαλλαγούν σταδιακά οι επιχειρήσεις από το μεγάλο διοικητικό και οικονομικό βάρος των συναλλαγών σε χαρτί, μεταφέροντας όλη την οικονομική δραστηριότητα στο διαδίκτυο και σε ασφαλή πληροφοριακά συστήματα, απελευθερώνοντας έτσι σημαντικούς οικονομικούς πόρους προς άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook