Σήμερα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου έκοψαν και μοίρασαν την Πρωτοχρονιάτική πίτα τους σε οικοδομοτεχνικά έργα του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Η κίνηση αυτή του Συνδικάτου αποτέλεσε ευχάριστο διάλειμμα στους συναδέλφους, που αντάλλαξαν  ευχές για καλή χρονιά με υγεία και δουλειά. 

Παράλληλα τα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις εξελίξεις με τα προαπαιτούμενα που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά - εργασιακά.


Η πολιτική αυτή και τα μέτρα που προωθούν ξεκληρίζουν τους οικοδόμους.  Είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί  στρατιές ανέργων, μεροκάματα πείνας, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την τραγική κατάσταση σε δημόσια υγεία – παιδεία. 
Εκφράστηκε από τους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει καμία αναμονή και οι οικοδόμοι θα παλέψουν, γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά πως ότι κατέκτησαν, το κατέκτησαν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να ξεπεραστούν και να  αντιμετωπιστούν αυταπάτες και ψεύτικες υποσχέσεις. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις οι εργάτες να βγουν από τη γωνία, να σηκώσουν το κεφάλι και να βγούνε μπροστά οργανώνοντας την ενεργητική άμυνα, περνώντας στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όχι απλά κάποια ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι, αλλά όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε και θα νικήσουμε.