Όταν πεινάμε ονειρευόμαστε σουβλάκια και  burgers, πίτσες και πατατάκια. Γιατί όμως; Μια έρευνα του Πανεπιστημίου McGill στο Κεμπέκ του Καναδά δίνει μια εξήγηση και λέει πως ο εγκέφαλος μας είναι γενετικά προγραμματισμένος έτσι ώστε να μας αρέσουν περισσότερο τα βλαβερά φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες.

 Η έρευνα δημοσιεύτηκε  στο ιατρικό περιοδικό Psychological Science και σύμφωνα με αυτή, η επιλογή του λεγόμενου «βρώμικου φαγητού» είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως ο εγκέφαλος μας φαίνεται να ... «αναγνωρίζει» τα φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες χωρίς να δούμε καμιά ετικέτα. Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να μας δίνει την εντολή πως μας αρέσουν αυτά τα φαγητά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς νευρολόγους που έκαναν την έρευνα, η εξήγηση κρύβεται σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός. Είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουμε την αξία κι έτσι να μας κάνει να μπορούμε χωρίς να δούμε τα στοιχεία να ξέρουμε ποια τροφή έχει τις περισσότερες θερμίδες .

Όταν λοιπόν πεινάμε, αυτό το μέρος του εγκεφάλου δίνει εντολή να διαλέξουμε την τροφή με τις περισσότερες θερμίδες ώστε να τραφούμε καλύτερα, ακόμα κι αν δεν χρειαζόμαστε τόσες θερμίδες.

Πηγή: ecozen.gr