Ξαφνιασμένοι έδειχναν όσοι βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια του Ηρακλείου στο άκουσμα βρεφικού κλάματος στον προθάλαμο όπου οδηγούνται προσωρινά οι κρατούμενοι μέχρι να δικαστούν.

Μια νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία μεταφέρθηκε χθες από τον Κορυδαλλό όπου ήταν κρατούμενη, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για να δικαστεί και μαζί της μεταφέρθηκε και το μόλις 32 ημερών μωρό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, η γυναίκα η οποία κατηγορείτο μαζί με μια συμπατριώτισσά της για σωρεία κλοπών πορτοφολιών στο Ηράκλειο μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου αγκαλιά με το μωρό ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας baby sitting έκαναν αστυνομικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και δικηγόροι και μάλιστα με μεγάλη προθυμία.

Οι δύο γυναίκες είχαν απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αστυνομικές αρχές, ενώ όπως κατέθεσε αστυνομικός μετά τη σύλληψή τους το περασμένο Μάιο σταμάτησαν οι κλοπές με αυτόν τον τρόπο δράσης.

Η έδρα επέβαλε και στις δύο γυναίκες ποινή κάθειρξης έξι ετών, αποφάσισε όμως η έφεση της νεαρής μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δίνοντας της έτσι την ευκαιρία να συναιτιστεί και να μεγαλώσει το μωρό της σωστά και εκτός φυλακής.

Η συγκατηγορούμενή της οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή καθώς η έφεσή της δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.