Πλούσιο σε αγωνιστική δράση θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η.

Στο Κύπελλο Κόσμου ,που πραγματοποιείται στο DURDAN της Γαλλίας πρόκειται να λάβει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητής του συλλόγου βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη PAU για αθλητική προετοιμασία εν όψη της παραπάνω διοργάνωσης, Στόχος του είναι η βελτίωση της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη.

Την ίδια μέρα δυο αθλητές της Γ.Ε.Η., ο Στέλιος Παπαδάκης και ο Νίκος Συντυχάκης, θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο όπλο του Ξίφους Μονομαχίας, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Επίσης, oι τρεις αθλήτριες της Γ.Ε.Η., οι Γιούλη Παρασύρη, Βιβή Ασσαριωτάκη και Εύα Στεφανουδάκη προσκλήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Γυναικών "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 19 αθλήτριες οι οποίες επιλέχτηκαν με κριτήριο τη γενική τους βαθμολογίας στην Πανελλήνια κατάταξη. Τα κορίτσια της Γ.Ε.Η. κατέχουν την 6η , 10η και 15η θέση αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΗ αναφέρεται:

"Το Δ.Σ. και όλη η ομάδα της Γ.Ε.Η. εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο εντός και εκτός Ελλάδας και συγχαίρει τις τρεις αθλήτριες για τις επιδόσεις τους.

Μετά από σκληρή δουλειά, εντατικές προπονήσεις, συμμετοχές σε αγώνες και αγάπη σε αυτό που κάνουν, οι αθλητές και αθλήτριες της Γ.Ε.Η. βελτιώνονται και οι αγωνιστικές τους απαιτήσεις αυξάνονται. Η Γ.Ε.Η. τους συνοδεύει και τους συμπαρίσταται στον δύσκολο δρόμο που ακολουθούν.

Δυστυχώς όμως οι δυσκολίες είναι μεγάλες και κυρίως οικονομικές. Όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, που δεν τυγχάνουν μεγάλης προβολής, η πολιτεία είναι απούσα στη στήριξη των αθλητών τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Ελπίζουμε, στην πορεία, να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι κρατικοί ή τοπικοί φορείς και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη ενίσχυση και στην υποστήριξη των αθλητών μας.

Επίσης, ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι ο σύλλογος μας λειτουργεί καθημερινά τμήματα για όλες τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6 (τηλ.2810259733- 6938634060)".