Την υπόσχεση, πως αν έχει την απαιτούμενη στήριξη, θα κάνει τον Πλατανιά σε 2-3 χρόνια ομάδα που θα… τρίβει τα μάτια της όλη η Ελλάδα έδωσε στην εκδήλωση των "ερυθρόλευκων" για την κοπή της πίτας ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Μανώλης Μαθιουλάκης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο "Πορτοκάλι Hall" παρευρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του Πλατανιά.

Η ενημέρωση του Πλατανιά για την εκδήλωση:

Ηταν μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά στην ομάδα μας. Η οικογένεια του Πλατανιά, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στο κατάμεστο Πορτοκάλι Hall, με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, κ.Μανώλη Μαθιουλάκη να βάζει τον πήχη για τα επόμενα χρόνια ακόμα πιο ψηλά.

Το παρόν έδωσαν, όλα τα τμήματα του συλλόγου, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας, καθώς και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής.

Εκατοντάδες φίλοι της ομάδας μας κατέκλυσαν τον χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ενώ με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Tάσος Βάμβουκας, και ο Αντιδήμαρχος Χανίων Γιώργος Κουκλάκης.

Επίσης κοντά μας ήταν ο αντιπρόεδρος της ANEK LINES, Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Αρχοντάκης και ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ, Μανώλης Αποστολάκης.

Πριν κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, και αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, κ.Μανώλης Μαθιουλάκης, τόνισε:

«Η αποψινή εκδήλωση είναι η πρώτη ουσιαστικά επί δικής μου προεδρίας και απ’ ό,τι βλέπω πρέπει να την επαναλαμβάνουμε μάλλον πιο συχνά. Θα πω δυο λόγια σχετικά με την ομάδα η οποία νομίζω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αυτό οφείλεται βασικά στο ότι έχουμε επιλέξει ένα καλό δυναμικό σε παίκτες και τεχνικούς, αλλά και στους αφανείς ανθρώπους, που να είσαστε σίγουροι ότι είναι αρκετοί είτε στα γραφεία είτε στα γήπεδα.

Νομίζω ότι τόσο πέρσι όσο και φέτος κάνουμε μία πολύ καλή πορεία μακριά από τα «κακά» του ποδοσφαίρου. Ο Πλατανιάς είναι μια «καθαρή» ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη ομάδα. Ολα αυτά τα οποία βλέπουμε σε ένα επαρχιακό σωματείο, σε μία ομάδα χωριού είναι πράγματι πρωτοφανή και είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό. Η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει προβλήματα. Ενα είναι το βασικό της πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς όσο και να ‘χω προσπαθήσει δεν μπορούμε να το λύσουμε όπως θέλαμε να το λύσουμε και είναι το οικονομικό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολες εποχές για τη χώρα μας και για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία κάτι θα περίμενε κανείς λίγο περισσότερο. Κακά τα ψέματα, εκτός από μία βασική χορηγία από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ομάδα δεν έχει άλλους πόρους, εκτός από κάποιες μικρές χορηγίες. Επομένως, για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημά της πρέπει να καταφύγει υποχρεωτικά σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να εξασφαλίσει μία οικονομική κατάσταση η οποία θα μπορεί να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες που θα κάνουν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα την ομάδα μας. Ολες οι ομάδες έχουν λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα, απλώς από ένα επαρχιακό σωματείο, ενός χωριού ουσιαστικά, είναι κάπως πιο δύσκολα. Το μεγαλύτερο βάρος και δεν θέλω να το πω ούτε να περιαυτολογήσω, για όνομα του Θεού, το ηθικό, το οικονομικό και σχεδόν τα πάντα, το ‘χω τραβήξει πάνω μου. Δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις στα Χανιά, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια κατάσταση.

Οπως επίσης, έχω κι ένα παράπονο ότι έχουμε ένα γήπεδο 3.500 θέσεων το οποίο δεν έχουμε καταφέρει παρά τις προσπάθειες που κάνουμε, να γεμίζει. Εχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε φτηνό εισιτήριο, να ορίζουμε γενική είσοδο, κάπου κι εμείς όλοι που είμαστε στην ομάδα θέλουμε μία αναγνώριση με αυτό τον τρόπο γι’ αυτά που κάνουμε.

Επίσης, ήθελα ν’ αναφερθώ σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό… Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο γήπεδα που έχουν τις προδιαγραφές των επαγγελματικών ομάδων, δηλαδή της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, τα οποία ουσιαστικά τα συντηρεί ο Πλατανιάς. Υπάρχουν άλλες δύο ομάδες που πρέπει να παίζουν εκεί γιατί δεν γίνεται να παίζουν κάπου αλλού. Εχουμε φτάσει στο σημείο η δική μας η ομάδα να προπονείται στο πλαστικό στον Ταυρωνίτη για να δώσουμε το γήπεδο του Μάλεμε για να παίξει μία από τις άλλες δύο ομάδες. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ένα παράπονο ότι τουλάχιστον ας το αναγνώριζαν, δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Του χρόνου δεν γίνεται να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όμως. Δεν γίνεται μια ομάδα όπως τον Πλατανιά που κοιτάζει να δει πώς θα επιζήσει να έχει και δύο παιδιά από πίσω τα οποία να τους παρέχει στέγη. Δεν γίνεται! Δεν είναι θέμα… Τους αγαπούμε, θέλουμε να προοδεύσουν, να πάνε ψηλότερα, αλλά δεν μπορούμε να στηρίζονται στον Πλατανιά.

Απόψε μπορώ να δώσω μια υπόσχεση. Αν βοηθηθώ λίγο από τον κόσμο των Χανίων είμαι σίγουρος, μετά που έμαθα 2-3 πράγματα γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο, ότι σε 2-3 χρόνια η ομάδα θα είναι σε ένα επίπεδο που θα τρίβει όλη η Ελλάδα τα μάτια της! Τώρα, για την πορεία της ομάδας, νομίζω ότι είσαστε όλοι ευχαριστημένοι. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Ολος ο κόσμος που δουλεύει για την ομάδα είναι μια οικογένεια χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και εκεί είναι το μεγάλο μυστικό. Για να μην λέω δικά μου λόγια θα ‘θελα να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από μια πολιτική εφημερίδα, τα ΝΕΑ των Αθηνών, ένα σχόλιο που έγινε την περασμένη Τρίτη σχετικά με τον Πλατανιά.

«Οταν ακούμε τις δυνατές ομάδες να επικαλούνται κάποια κόπωση με νόημα κουνάμε το κεφάλι μας… Κούραση, πώς και γιατί. Λογικά έχουν πλήθος εναλλακτικών λύσεων και επιλογών. Τι να πει ο Πλατανιάς; Να μάθει σε όλους τι σημαίνει κατάθεση ψυχής… Μέσα σε λίγες μέρες, να τι κατάφεραν τα παλικάρια από τα Χανιά. Αρχικά εξασφάλισαν σε δύσκολες συνθήκες, νίκη-πρόκριση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χθες, λίγα 24ωρα μετά, μόλις δύο κι αφού ταξίδεψαν πάρα πολύ πέτυχαν σπουδαία νίκη στη Λιβαδειά κι έτσι μπορούν ακόμα και όνειρα για πλέι οφ να κάνουν. Κανείς δεν έχει πει τίποτα, ουδείς διαμαρτυρήθηκε, μόνο δουλειά ακούς στην Κρήτη. Οσο για τον Παράσχο παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και συνέπειας».

Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο τα λέει όλα σχετικά με το φετινό Πλατανιά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και ευχαριστώ όλους αυτούς που εργάζονται γι’ αυτή την ομάδα, από τον πρωτομάστορα τον Γιώργο Παράσχο, τους παίκτες, τα παιδιά των Ακαδημιών τα οποία δεν ξέρω αν τα προσέχετε έχουν κι αυτά μια λαμπρή πορεία φέτος, τους τεχνικούς της ομάδας, τους υπαλλήλους, όλους. Σας ευχαριστώ πολύ!».

Τυχερός της βραδιάς ήταν ο προπονητής ακαδημιών Αρης Καλαϊτζίδης, στον οποίο έπεσε το φλουρί, ενώ επίσης κληρώθηκαν λαχνοί και οι τέσσερις νικητές κερδίζουν από ένα ταξίδι σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας, καθώς και από ένα εισιτήριο διαρκείας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε υπό τους ρυθμούς του Ανδρέα Μανωλαράκη και του συγκροτήματός του, καθώς και με τον Χορευτικό Ομιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης” του κ.Μπούτζουκα.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, ευχαριστεί εκείνους που την τίμησαν με την παρουσία τους, στην πολύ όμορφη χθεσινή βραδιά και ανανεώνει το ραντεβού της μαζί σας για την επόμενη χρονιά.