Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών με τη διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τα σωματεία να ενημερωθούν για τους λόγους που οδήγησαν την Ένωση να προτείνει αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος των ανδρών στα μέσα της αγωνιστικής σεζόν και φυσικά να ζητηθεί η θετική ψήφος τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αλλαγή.

Το παρών, ωστόσο έδωσαν μόνο εκπρόσωποι του Ανδρογέα, της Αναγέννησης, της Μεσαράς και του Φιλαθλητικού. Υπήρχαν κάποια σωματεία που είχαν ενημερώσει για την απουσία τους, όπως ο Κύδων, η Ιεράπετρα, ο Σητειακός και το Ρέθυμνο, ενώ για άγνωστους λόγους δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Χερρονάσιο, τον Ηρόδοτο, το Δειλινό, τον Κουτσουρά και τον Χάνδακα.

Επί τις ουσίας αποτέλεσμα δε βγήκε καθώς ναι μεν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι αλλαγές προτείνονται με σκοπό να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά κάποιοι από τους παρόντες δεν έδειξαν να συμφωνούν σε κάποια σημεία κι έτσι αποφασίστηκε να συσταθεί μία νέα πρόταση από την Ένωση, η οποία θα σταλεί άμεσα στα σωματεία και αυτά θα πρέπει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά.

Οι αλλαγές που προτείνονται

Να υπενθυμίσουμε τις αλλαγές που προτείνει η ΕΚΑΣΚ και είναι οι εξής:

Στη β’ φάση, όπου προκρίνονται όλες (6) οι ομάδες του α’ ομίλου και οι έξι πρώτες από τις επτά του β’, στα χιαστί παιχνίδια που προκύπτουν ο νικητής να αναδεικνύεται στους δύο αγώνες (στην επόμενη φάση προκρίνεται όποια συμπληρώσει δύο νίκες ή έχει τη μεγαλύτερη διαφορά. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς θα υπάρξει πεντάλεπτη παράταση στο δεύτερο παιχνίδι).

Τα ζευγάρια της β’ φάσης θα είναι τα εξής:
6ος β’ ομίλου-1ος α’ ομίλου (1)
5ος β’ ομίλου-2ος α’ όμιλου (2)
4ος β’ ομίλου-3ος α’ ομίλου (3)
4ος α’ ομίλου-3ος β’ ομίλου (4)
5ος α’ ομίλου-2ος β’ ομίλου (5)
6ος α’ ομίλου-1ος β’ ομίλου (6)

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε χαμηλότερη θέση από αυτή της αντιπάλου της.

Από τα παραπάνω χιαστί παιχνίδια οι νικητές των ζευγαριών 1 και 6 προκρίνονται απευθείας στην ημιτελική φάση.

Στη γ’ φάση επίσης θα υπάρξουν χιαστί διασταυρώσεις, με το νικητή να κρίνεται επίσης σε δύο αγώνες, όπως και στη β’ φάση.

Τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

Νικητής 4-νικητής 2 (7) και νικητής 5-νικητής 3 (8).

Ίδια ακριβώς θα είναι η διαδικασία διασταύρωσης και στα ημιτελικά (δύο αγώνες), με τα ζευγάρια να είναι τα εξής:

Νικητής 8-νικητής 1 και νικητής 7-νικητής 6.

Οι νικητές θα διασταυρωθούν στη σειρά των τελικών, όπου πλέον ο πρωταθλητής θα κριθεί στις δύο νίκες και όχι στα δύο παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε ουδέτερο γήπεδο (εκτός κι αν έχουν κοινή έδρα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook