Θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει ο Γκάλης και ο Τσίπρας… 

Καμία φυσικά, αν και τα τελευταία χρόνια, αρκετοί αθλητές, έγιναν πολιτικοί (βλέπε Κικίλιας, Μαυρωτάς, Πατουλίδου, Ιωαννίδης κ.α.).

Όχι, ο Γκάλης δεν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική (αν και είχε προτάσεις). Είναι έξυπνος άνθρωπος άλλωστε. Αυτό ανέφερε κατηγορηματικά και σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, που πρόσφατα έδωσε στην ΕΡΤ και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Ιωάννη.

Είπε όμως και κάτι άλλο πολύ εύστοχο. Ερωτώμενος από το δημοσιογράφο, τι θα έκανε εάν χρειαζόταν να διαπραγματευτεί για την Ελλάδα, καθώς έχει κάνει πολλές επαγγελματικές διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν κατηγορηματικός…

«Είναι διαφορετικά πράγματα» λέει, «εμένα με είχαν ανάγκη οι ομάδες…» γι’ αυτό και μπορούσε να διαπραγματευτεί ίσος προς ίσον, θέτοντας στο τραπέζι τους δικούς του κανόνες και τις δικές του κόκκινες γραμμές.

Σαφής αιχμή για τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» του κυβερνητικού επιτελείου.

Αυτό μάλλον δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση. Όταν πολλές μεταρρυθμίσεις  έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά, όταν μιλάς με 2 γλώσσες απέναντι στην άλλη πλευρά, οι κόκκινες γραμμές γίνονται ροζ και τα επώδυνα μέτρα, ακόμα πιο επώδυνα.

Σημασία δεν έχει να διαπραγματευτείς σκληρά. Σημασία έχει να διαπραγματευτείς έξυπνα. Να ξέρεις δηλαδή τη θέση σου και το που θες να πας. Από εκεί ξεκινά η σωστή διαπραγμάτευση.

Εμείς, δεν έχουμε τίποτα από τα δύο.

Αμα δεν το έχεις με την μπάλα βρε Τσίπρα άστο καλύτερα

Παρατηρητής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook