Παράνομα παρκαρισμένα μηχανάκια, περιτώματα ζώων και μάλιστα “αμπαλαρισμένα” από κάποιον …φιλόζωο, ακόμη και παρατημένες λεκάνες τουαλέτας είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το τριτοκοσμικό σκηνικό.

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο κέντρο του Ηρακλείου καυτηριάζει αναγνώστης του Flashnews.gr.

“Ο ετσιθελισμός-ωχαδελφισμός των Ηρακλειδών  είναι ισχυρότερος των κανόνων της κοινότητας”, είναι ο τίλος της επιστολής του κ. Νικητάκη, ο οποίος παρουσιάζει τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά στο κέντρο της πόλης.

Παράνομα παρκαρισμένα μηχανάκια, περιτώματα ζώων και μάλιστα “αμπαλαρισμένα” από κάποιον …φιλόζωο, ακόμη και παρατημένες λεκάνες τουαλέτας είναι μερικές από τις εικόνες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά όχι μόνο οι Ηρακλειώτες, που κατά ένα μέρος ευθύνονται για αυτές, αλλά και οι επισκέπτες μιας πόλης που παλεύει να διευρύνει την τουριστική περίοδο.

Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του ο αναγνώστης

“Αγαπητό Flashnews,

Θεωρώ τον εαυτό μου ένα  ενεργό πολίτη της πόλης που ζούμε. 

Δυστυχώς το παράδειγμα αυτό δεν το ακολουθούν οι περισσότεροι πολίτες του Ηρακλείου , και για τον λόγο αυτό βλέπουμε εικόνες ντροπής όπως αυτής που σας έστειλα. 

Συνειδητοποιείς το μέγεθος της αναλγησίας και της εγκατάλειψης, καταρχήν από ανθρώπους που κλήθηκαν να υπηρετήσουν  την πόλη, και έπειτα από πολλους πολίτες της, που τους έδωσαν το δικαίωμα αυτό. 

Σας παρακαλώ , και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων , δεν βάζω οποιαδήποτε πολιτική χροιά σε αυτό.

Αν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, έστω στο ελάχιστο , θα καταλάβεις ότι υπήρξες συνένοχος. Επειδή δεν μιλάς και μόνο καταπίνεις, όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. 

Σας παραθέτω λοιπόν εικόνες ντροπής, που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οδό Κορωναίου και Ευρώπης. 

Κάποιος/α  λοιπόν θεώρησε οτι είναι το καλύτερο σημείο, αφού ανακαίνισε το σπίτι , κατάστημα, να αφήσει ως έκθεμα την λεκάνη της τουαλέτας. 

Το μόνο παρήγορο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι το εξής. Ευτυχώς το γεγονός αυτό, έλαβε χώρα τωρα και όχι εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης , οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.

Μια ωραία εικόνα-σουβενίρ για να την πάρουν μαζί τους φεύγοντας απο την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, και την νήσο με τον αρχαιότερο πολιτισμό στην Ευρώπη . 

Άλλο ένα γεγονός είναι ότι πάνω στο πεζοδρόμιο , όπου έχουν σταθμεύσει μοτοσικλέτες, (στο φυσιολογικό περιβάλλον τους κατά πολλούς) έχει βεβαιώσει κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία. 

Εδώ λοιπόν αναφέρεται και μια απο τις λέξεις της επικεφαλίδας,  (ωχαδελφισμός) καθώς ο δημοτικός αστυνόμος που βεβαίωσε και πολύ σωστά έπραξε την παράνομη στάθμευση , δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία καθαριότητας ; Τα καθήκοντα του σταματούν στην βεβαίωση της κλήσης ;

Ο οδοκαθαριστής που συναντώ καθημερινά στο δρόμο αυτό, δεν τον ενοχλεί η εικόνα αυτή; 

Σε άλλη φωτογραφία , διακρίνεται ένα μικρό πράσινο σακουλάκι , που σαν φιλόζωος σας ενημερώνω οτι είναι σάκος περισυλλογής περιττωμάτων κάποιου τετράποδου. Ο κατά το ήμισυ λοιπόν φιλόζωος θεώρησε ότι θα μαζέψει τα περιττώματα του σκυλιού του , αλλά έπραξε οτι και ο άλλος και τα πέταξε στο ίδιο σημείο. Οι εικόνα  αυτή παραμένει έτσι τουλάχιστον 10 ημέρες τώρα . 

Θα ήθελα να σας αναφέρω , οτι πριν από δυο δεκαετίες η επαγγελματική μου αναζήτηση με έφερε στην Αφρικανική Ήπειρο , και συγκεκριμένα στην Σενεγάλη.  Κατά τον δυτικό κόσμο σε μια τριτοκοσμική χώρα. 

Πέταξα στις τριγύρω “tριτοκοσμικές χώρες” που συνορεύουν με την Σενεγάλη , αλλά σας βεβαιώ οτι ποτέ μα ποτέ δεν συνάντησα τέτοιες εικόνες ντροπής και αίσχους! 

Κάποιος πριν από κάποια χρόνια έγραψε σε ενα τοίχο του Ηρακλείου πίσω απο το ιστορικό κτήριο του Κοραή το εξής γκράφιτι : 
“ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΕΙΑ ΠΟΛΗ”

Με μεγάλη θλίψη παρατηρώ ότι ο λαϊκός φιλόσοφος που το έγραψε είχε δίκιο, και ότι οι αξίες της πόλεως που ζω παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου! 

Με εκτίμηση , 
Νικόλας Νικητάκης 
Κυβερνήτης Εναέριων Γραμμών”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook