Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας βραβεύτηκε έπειτα από την ανάδειξη του οικισμού Σμαρίου ως ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας. Το Σμάρι είχε επιλεγεί πανελλαδικά ως δεύτερος επιλαχόντας προορισμός έπειτα από την πρόταση υποψηφιότητας που είχε υποβάλλει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο διαγωνισμό του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας: Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επέλεξε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ως δεύτερο επιλαχόντα προορισμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος “European Destinations of Excellence (EDEN V) – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2011” με θέμα “Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών”, για το έργο της ανάπλασης, ανάδειξης του κεντρικού πυρήνα του διατηρητέου, παραδοσιακού οικισμού «Σμάρι», το οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία και διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού και μέσω αυτής στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς το βραβείο παρέλαβε από τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Μπέη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σμαρίου κ. Δημήτρης Μηλαθιανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Σμάρι, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, την παράδοση και την κουλτούρα των κατοίκων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σμάρι μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook