Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο έκαναν εύκολο το έργο του για τη συνέχεια της αναμέτρησης με τον ΑΟ Χανιά, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Άκης Μάντζιος.

Όσον αφορά τη “μάχη” του πρωταθλήματος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα 17 παιχνίδια για να διατηρηθεί η ομάδα του στην κορυφή και να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία στα τελευταία επτά παιχνίδια ήταν αήττητη με πάρα πολύ καλή ψυχολογία, ένα δύσκολο παιχνίδι και το είδαμε αυτό από την αρχή. Πήγε πολύ στη δύναμη και δεν είχε πολύ καλή ποιότητα. Καταφέραμε να κάνουμε δύο γκολ στο α’ ημίχρονο και νομίζω ότι μετά το έργο έγινε πιο εύκολο για μας. Μια δίκαιη, δικαιότατη νίκη που μας φέρνει στην κορυφή. Τελειώνει ο α’ γύρος και είμαστε πρώτοι. Έχουμε μπροστά μας άλλα 17 παιχνίδια για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα εκεί που είμαστε τώρα και να πανηγυρίσουμε όλοι την άνοδο στο τέλος του πρωταθλήματος και την επαναφορά του Απόλλωνα στη Super League. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Τέτοια παιχνίδια είναι τα λεγόμενα δύσκολα και πονηρά, άμα εφησυχάσεις μπορεί να πάθεις ζημιά και στο κομμάτι αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά τω παικτών μου. Όλα τα παιχνίδια για μας είναι δύσκολα, δεν μας χαρίζεται κανένας. Θέλουμε να μείνουμε εδώ που είμαστε στην πρώτη θέση».

Για τη “μάχη” του τίτλου και τις μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες: «Έτσι ακριβώς, γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται πολύ υπομονή και προσπάθεια μέχρι το τέλος. Έχει πολλά παιχνίδια. Δεν έχουμε εφησυχάσει ούτε έχει τελειώσει κάτι από τώρα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Μπορεί να έχουμε μια ασφάλεια αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ πειθαρχημένοι και σοβαροί στη συνέχεια».

Για αν ήταν “στοίχημα” για τον Απόλλωνα να ανακόψει το σερί των 7 θετικών αποτελεσμάτων του ΑΟΧ: «Δεν θα έλεγα ότι είναι στοίχημα. Η ομάδα έχει παίξει παιχνίδια με δύσκολους αντιπάλους και πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα, είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλή ψυχολογία και που ήταν αήττητη γι’ αυτό προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και είπα συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν πρέπει να είσαι ποτέ χαλαρός, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα χαλαρώσουμε».

Για το φινάλε του πρώτου γύρου που βρίσκει την ομάδα του αήττητη: «Σημαντικό αλλά δεν φτάνει. Έχουμε άλλα 17 ματς. Μακάρι να μείνουμε αήττητοι σε όλο το πρωτάθλημα αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει η ομάδα Super League. Αυτός είναι ο στόχος και τίποτε άλλο».

Από την πλευρά του ο ακραίος μπακ του Απόλλωνα, Ξενοφών Πάνος, δήλωσε τα εξής: «Ένα πολύ δύσκολο ματς, ήρθαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο κόουτς μας είπε αυτή την εβδομάδα ότι αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα, ότι πρέπει να ‘μαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω ότι μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι. Καταφέραμε να το ελέγξουμε γιατί ο αντίπαλος μπήκε πάρα πολύ δυνατά στις φάσεις, αλλά εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε προβάδισμα με δύο γκολ και να πάμε έτσι στο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο κάναμε τη δουλειά μας σωστά βάζοντας άλλα δύο γκολ και τελειώσαμε έτσι το παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά ακόμα. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έχουμε πολύ δύσκολα ματς και πιστεύω ότι όλοι μαζί στο τέλος θα χαμογελάσουμε για τον σκοπό μας, που είναι να βγούμε πρωταθλητές».

Για το αν υπάρχει μυστικό για την λειτουργία της ομάδας του: «Όλη την εβδομάδα δουλεύουμε στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι, αναλόγως και τον αντίπαλο που παίζουμε. Νομίζω ότι με την καλή ομαδική προσπάθεια καταφέρνουμε να κερδίζουμε αλλά και να μη δεχόμαστε γκολ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook