Το Πεζικό στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσει από τον Απρίλιο του 2012 και μετά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των μονάδων του που σταθμεύουν στο εξωτερικό από τους 12 μήνες, που είναι σήμερα, στους εννέα, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον.

«Το μέτρο δεν θα αφορά τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό ή όσες θα έχουν αναπτυχθεί εκεί πριν από την Πρωτοχρονιά», αναφέρει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού πεζικού, Τζον Μακχιού, στο χθεσινό ανακοινωθέν.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει οι μόνιμοι στρατεύσιμοι κι οι εθελοντές να περνούν δύο έτη εντός των ΗΠΑ για κάθε χρόνο που υπηρετούν εκτός των συνόρων. Οι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν οδήγησαν πολλούς στρατιώτες σε επαναλαμβανόμενες αποστολές στα θέατρα των συγκρούσεων με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά προβλήματα των στρατευσίμων.

«Με την εννεάμηνη στρατιωτική απασχόληση στο εξωτερικό βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και του στρατεύσιμου και των πλησιέστερων συγγενών του», εκτίμησε επίσης ο Μακχιού.

Εως τα τέλη του 2011 η Ουάσινγκτον θα έχει αποσύρει απ το Ιράκ 46.000 στρατιώτες και έως τα τέλη του 2012 περίπου το ένα τρίτο των 99.000 στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook