Συναντήσεις και επαφές με στελέχη υπουργείων είχε η βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη για ζητήματα του νομού

Σύσκεψη με Δέδε για τις πρόσφατες καταστροφές

Οι σοβαρές καταστροφές από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων και την πρόκληση καταστροφών σε υποδομές του νομού Χανίων, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης της κα Βαγιωνάκη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φλεβάρη.

Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισε η βουλευτής Χανίων, παραμένει πάντα η έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών και ειδικά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις – στο μέτρο του δυνατού – προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νομό.

Παράλληλα, η βουλευτής Χανίων και η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών συζήτησαν και για το ζήτημα του παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων και συγκεκριμένα για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Από τη μεριά του ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με προσοχή και να επανέλθει σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως η κα Βαγιωνάκη έχει επισκεφτεί και έχει ενημερωθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Ραντεβού με Τζιάλλα

Η ανάγκη ενίσχυσης του εναλλακτικού τουρισμού στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση της κα Βαγιωνάκη με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα, την Πέμπτη 23/2.
Η κα Βαγιωνάκη η οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο ζήτημα υπερτόνισε ζήτησε να υπογραφεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ που αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων σχετικών με θέματα που αφορούν τον αγροτοτουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου και απορρέουν από τον νόμο 4276/14 για τον Τουρισμό. Ο κ. Τζιάλλας διαβεβαίωσε τη βουλευτή Χανίων για την άμεση υπογραφή της συγκεκριμένης ΚΥΑ.

Επί τη ευκαιρία της συνάντησής συζητήθηκαν ευρύτερα ζητήματα του Τουρισμό, ενώ ιδιαίτερα μνεία έγινε στο ζήτημα της εκμετάλλευσης ενοικιαζόμενων δωματίων ή διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων από ιδιώτες (πχ. πλατφόρμα Airbnb). Ο κ. Τζιάλλας ενημέρωσε την κα Βαγιωνάκη πως ήδη προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να απλοποηθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες να προχωρήσουν σε εκμετάλλευση των ακινήτων τους με νόμιμο τρόπο μέσω του taxis, ωστόσο σημείωσε ότι το θέμα αφορά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τέλος, ο κ. Τζιάλλας εξέφρασε τη διάθεση του να επισκεφτεί άμεσα τον νομό Χανίων προκειμένου να διαβουλευτεί τόσο με τις Αυτοδιοικητικές Αρχές α’ και β’ βαθμού, όσο και με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Επίσκεψη και στον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων

Ραντεβού και με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβος Γκανούλης πραγματοποίησε την Πέμπτη 23/2, η κα Βαγιωνάκη για να του διατυπώσει το αίτημα ένταξης στους πλυμηρικούς χάρτες των περιοχών του ποταμού Μορώνι και Λιβάδεια, προκειμένου να ενταχθούν αυτές οι περιοχές στα ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα, κάτι που αποτελεί αίτημα και της ΔΕΥΑΧ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook