Αυτή η λαγάνα γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, ειδικά αν έχετε αρτοπαρασκευαστή ή μίξερ με ειδικό σύρμα. Δε μπορώ να πω ότι είναι ίδια με του φούρνου, αλλά είναι μια αρκετά κοντινή της εκδοχή.

Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκάνισο (προαιρετικά)
λίγο σουσάμι άσπρο και μαύρο

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που κάνουμε και το απλό ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν έχουμε αρτοπαρασκευαστή, τα ρίχνουμε μέσα όπως κάνουμε συνήθως και το αφήνουμε να ζυμώσει.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολα, πιέζουμε να ισιώσει και να πάρει το σχήμα που θέλουμε, κάνουμε μικρά βαθουλώματα με την άκρη ενός στρογγυλού αντικειμένου ή του δακτύλου μας και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μισή ωρίτσα λίγο να δέσει και να φουσκώσει (δε θέλει πολύ φούσκωμα)

Μετά, βρέχουμε με λίγο νερό ή λαδάκι για να πασπαλίσουμε με το σουσάμι, και ψήνουμε στους 175, για 30 λεπτά περίπου (το ψήσιμο εξαρτάται απ’τον κάθε φούρνο).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook