Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, χορηγεί δύο υποτροφίες στη μνήμη του Αρτέμη Καλλιτεράκη, κατά την  ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018.

Οι υποτροφίες που χορηγούνται για πρώτη χρονιά, θα δοθούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ καταγόμενους από το Νομό Χανίων και αφορούν στη φοίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΜΑΙΧ. Ανάλογα με τις επιδόσεις των υποτρόφων οι υποτροφίες θα ανανεωθούν για ένα ακόμα έτος.
Οι υποτροφίες δίνονται στα πλαίσια της δωρεάς της κας Χαρίκλειας Καλλιτεράκη, η οποία στη μνήμη του συζύγου της δώρισε στο ΜΑΙΧ, κτήμα 24.000 m2. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους ερευνητές και τους φοιτητές του Ινστιτούτου για εκπαιδευτικούς - ερευνητικούς σκοπούς στον τομέα της γεωργίας. Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του ακαδημαϊκού κανονισμού του CIHEAM-MAIX.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής τόσο ο Γεν Γραμματέας του CIHEAM όσο και ο Διευθυντής, το προσωπικό και οι φοιτητές του ΜΑΙΧ, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την κ Καλλιτεράκη για τη δωρεά, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και να διαβεβαιώσουν για την βέλτιστη αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτήματος


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook