Δυο ψηφίσματα εξέδωσε το Δ.Σ. Αποκορώνου τόσο για την κατάργηση θέσεων στο Κέντρο Υγείας Βάμου όσο και για την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Βάμου, ένα θέμα που είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr και είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, εξέφρασε το Δ.Σ. Αποκορώνου μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε.

Στο ψήφισμά του ζητά τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων λόγω και της νέας τουριστικής περιόδου.

Επιπλέον, το Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών στον Αποκόρωνα. Συγκεκριμένα καταδικάζει την κατάργηση του ΤΑΕ Αποκορώνου μια απόφαση που οπως υποστηρίζουν αποτελεί πλήγμα στην αστυνόμευση και ασφάλεια της περιοχής.

Ψήφισμα Δ.Σ. Αποκόρωνα για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων στον Καβρό και την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Βάμου

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αποκορώνου στη συνεδρίασή του στις 22/02/2017, με αφορμή την έλλειψη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων στον Καβρό αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο άμεσα αναδεικνύει την αναγκαιότητα στελέχωσής του εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την πρόσφατη κατάργηση των τριών κενών οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Βάμου και ζητεί την πλήρη στελέχωση των υπολοίπων κενών οργανικών θέσεων.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Υγείας”

Ψήφισμα για την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών στον Αποκόρωνα

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αποκορώνου στη συνεδρίασή του στις 22/02/2017, ομόφωνα αποφάσισε την επικαιροποίηση του από 25/08/2016 ψηφίσματος του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του και καταδικάζοντας την απόφαση αυτή της κατάργησης του ΤΑΕ Αποκορώνου που στερεί από τον Αποκόρωνα 47 οργανικές θέσεις των ΤΑΕ εκ των οποίων 34 είναι μάχιμοι αστυνομικοί.

Μία απόφαση που αποτελεί πλήγμα στην αστυνόμευση και ασφάλεια των περιοχών του Αποκορώνου και των Σφακίων. Περιοχές με μεγάλες ιδιαιτερότητες υπονομεύοντας με την απόφαση αυτή την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Αφετέρου ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διανυκτερεύουν στο Δήμο μας 20.000 περίπου επισκέπτες, χωρίς να υπολογίζουμε τους 16.000 περίπου μόνιμους κατοίκους.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου καταγγέλει την απόφασή σας και ζητάει όπως αυτή αναδιαμορφωθεί ώστε να παραμείνει ως έχει το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες και όχι την Γεωργιούπολη, με την ίδια οργανική δύναμη, καθώς το υπάρχον εκεί διαθέσιμο κτίριο ευρίσκεται στο κέντρο του οικισμού εν μέσω τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και το Α.Τ. Αποκορώνου να έχει έδρα τον Βάμο, με οργανική δύναμη τον 45 θέσεων. 

Αυτή είναι ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών Συμβούλων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου 2017″

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook