Επίσκεψη στο χώρο όπου εξακολουθούν να παραμένουν οι μετανάστες από το Πακιστάν, πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την επί τόπου διαπίστωση των συνθηκών που επικρατούν.

Στο χώρο παραβρέθηκαν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ανδρέας Παπανδρέου,  μέλη της Ν.Ε. και οι βουλευτές Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, που,  με κοινή δήλωσή τους, τονίζουν τα εξής :

«Οι συνθήκες παραμονής στην παλιά Ηλεκτρική πρέπει να είναι συνθήκες φιλοξενίας και όχι κράτησης.

Παράλληλα με τις διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν στις χώρες υποδοχής συγκεκριμένες ενέργειες καταγραφής και ταυτοποίησης,  υπάρχουν και υποχρεώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και την υποχρέωση κάλυψης των βασικών αναγκών του ατόμου. Οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν επίσης από δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις, και είναι υπέρτερου χαρακτήρα. Μ’ αυτήν την έννοια, αψυχολόγητοι όσο και μη ανεκτοί περιορισμοί πρέπει να αρθούν χωρίς καθυστέρηση.

Για την όλη εξέλιξη του θέματος έχουν υπάρξει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο και δρομολογούνται άμεσα λύσεις.

Η συγκυρία της μαζικής εισόδου προσφύγων αναδεικνύει για μιαν ακόμα φορά την έλλειψη κατάλληλης υποδομής πρώτης φιλοξενίας σε επίπεδο Κρήτης, που να πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, (διερμηνείας, ενημέρωσης για τα δικαιώματα όσων καταφθάνουν, υγειονομικής περίθαλψης κλπ).

Απαιτείται γι αυτό σχεδιασμός και συνεργασία των φορέων του νησιού,  κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε »


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook