Η μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή 52χρονου, οδήγησε τους αστυνομικούς σε εργαστήρι υδροπονικής καλλιέργιας με πάνω από 80 δενδρύλλια κάνναβης.

Σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 52χρονος άνδρας στο Ηράκλειο.

Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, βρέθηκαν στα ίχνη του 52χρονου στον οποίο και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Στην κατοχή του βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης, αλλά η μεγάλη έκπληξη τους περίμενε στο σπίτι του 52χρονου όπου βρήκαν μεταξύ άλλων 82 δενδρύλλια κάνναβης.

Ο 52χρονος σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή  Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ο 52χρονος και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκη), όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

82 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς, σε πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με τη μέθοδο της υδροπονίας, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψους έως 1 μέτρο),
ποσότητα νωπών τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 416 γραμμαρίων,
εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (ανεμιστήρας, λαμπτήρες, μετασχηματιστές) και
δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες, μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.