Ξεκινά την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 11.00, το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων “ΓΝΩΡΙΖΩ και ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου”, που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, με τη συνεργασία της Αρχαιολογίας, τουριστικών και άλλων φορέων του τόπου. 

Συνεχίζεται και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα των ξεναγήσεων του Δήμου με την πρώτη ξενάγηση να αφορά τα Λατρευτικά Μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον αρχαιολόγο, Κων/νο Ψαράκη, με σημείο συνάντησης – αφετηρία το Δημαρχείο Χανίων και εκτιμώμενη διάρκεια δυόμισι ώρες.

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου, με ώρα έναρξης τις 11.00. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί ποιοτικό πρόγραμμα ξενάγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00, στο τηλέφωνο: 28213 41666 ή στο e-mail: [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
Λατρευτικά Μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων -Ψαράκης Κων/νος, αρχαιολόγος

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
Περπατώντας στην Παλιά Πόλη με τις επαγγελματίες ξεναγούς της πόλης μας, Μαρινάκη Κατερίνα και Μπαγορδάκη Σοφία

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Η ιστορία της “γιαγιάς της πόλης”, της Δημ. Αγοράς, κα περίπατος στη Σπλάντζια - Ζαχαρένια Σημαντηράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Nαυτικό Μουσείο Κρήτης από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Πετράκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-Ζαχαρίας Πιστόπουλος
“Χαλέπα Χανίων -Ιστορική αξιολόγηση και προοοπτικές”, στις 19.00 - Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελίστριας, Χαλέπα (Συνάντηση κατευθείαν στη Χαλέπα).

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ
Μοναστήρια Ακρωτηρίου -Ανδριανάκης Μιχαήλ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ
Φάρος Χανίων & Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Πετράκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ
Η παλιά πόλη άλλοτε και τώρα - Μανούσακας Εμμ. Συνάντηση στις 18.00. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ
ΑΠΤΕΡΑ - συνεργασία με Υπ. Πολιτισμού & Εφ. Αρχ/των Χανίων στο πλαίσιο επετειακών δράσεων για τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές.