Εντείνονται οι αμφιβολίες στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της Ιταλίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον οποίο έχει ενταχθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το περιοδικό στην διαδικτυακή έκδοσή του, οι ανάγκες της γειτονικής χώρας είναι τέτοιες που οι πόροι δεν επαρκούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς ειδικούς. Βλέπετε, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται κατά τους υπολογισμούς σε περίπου 1,8 τρισ. ευρώ ή στο 120% του ΑΕΠ.

Ο Μηχανισμός Στήριξης, ο οποίος έχει σήμερα στη διάθεσή του 440 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες χωρών μικρού ως μεσαίου μεγέθους όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Όμως, μετά την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ιταλία και στην Ισπανία υπήρξαν εκκλήσεις να μεγεθυνθεί, κάτι που δεν έγινε.

Η Γερμανία εμμένει στη θέση ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους πρέπει να επικεντρωθούν στις περικοπές δαπανών και στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και όχι στο να επιτύχουν συμφωνίες διάσωσής τους. Παράλληλα, το Spiegel γράφει ότι συνεχίζονται οι διαφωνίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το εάν θα πρέπει να αγοράσει ιταλικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά για να παράσχει στήριξη στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook