Το Κέντρο δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή», με τη συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνιαα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή" Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Το Κέντρο λειτουργεί στο ισόγειο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κου Ιωάννη Βαρδακαστάνη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη. 

Το Κέντρο δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή», με τη συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που παραχώρησε και τον χώρο στον οποίο στεγάζεται το Κέντρο.

Εξυπηρετεί ήδη είκοσι πέντε Παιδιά με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, ενώ σύντομα ο αριθμός των εξυπηρετούμενων θα διπλασιαστεί.

Tο έργο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ», χρηματοδοτείται για την λειτουργία του απογευματινού ωραρίου του από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020.