Νοοτροπία “βρίσκουμε και τα αρπάζουμε όλα” καταλογίζει ο Α. Παπαδογιάννης στον Γ. Σαρρή

Στις αιχμές του Γιάννη Σαρρή για εσκεμμένη μη εκλογή ατόμου της παράταξής του στην Οικονομική Επιτροπή αναφέροντας ότι οι παρατάξεις των Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, με απόλυτα δική τους ευθύνη, απέκλεισαν από τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την τρίτη παράταξη και επέλεξαν την τέταρτη, απαντά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χανιά 100/5” Άρης Παπαδογιάννης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδογιάννης αναφερόμενος στον συνδυασμό του κ. Σαρρή κάνει λόγο για “παράταξη ουρά” του Τάσου Βάμβουκα, ενώ τόνισε ότι υποστήριξε την εκπροσώπηση της παράταξης του κ. Παπαντωνάκη προκειμένου να υπάρχει ευρύτερη εκπροσώπηση  στην οικονομική επιτροπή παρά το γεγονός ότι διαφωνεί σε αρκετά ζητήματα με τον κ. Παπαντωνάκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παπαδογιάννη:

“Δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε μας δημιουργεί ερωτηματικά η τοποθέτηση του κ. Σαρρή και μελών της παράταξης του κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν. 

Για όλους εμάς που συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο είναι γνωστό ότι η παράταξη αυτή αποτελεί προέκταση «ουρά» της παράταξης του κ. Βάμβουκα αφού σε κάθε δύσκολη στιγμή βρίσκει τον τρόπο και με την ψήφο της, την βγάζει από το αδιέξοδο.

Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Σαρρή και την παράταξη του που δεν συμμαχήσαμε στην «καθ’ όλα διαφανή» διαδικασία στης εργολαβίας σάρωσης της καθαριότητας και δεν συναινέσαμε ώστε ο δήμος να συνεχίσει την κατάτμηση της μεγάλης εργολαβίας σε μικρότερες για να δαπανούνται περισσότερα χρήματα των δημοτών μας σε περιόδους οικονομικής ασφυξίας.

Μας προκαλεί όμως έκπληξη η τοποθέτηση του για πράξεις «συναλλαγής» με την παράταξη του κ. Σκουλάκη κατά την εκλογή των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Ενώ οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης -βάση του νόμου- είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις θέσεις της μειοψηφίας σε αυτές τις επιτροπές, υπερβαίνοντας τις παραταξιακές λογικές και βασιζόμενοι στην αρχή της συμμετοχικότητας, με την ψήφο μας δώσαμε την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές τις επιτροπές τόσο στην παράταξη του κ. Παπαντωνάκη (Οικονομική Επιτροπή) όσο και στην παράταξη του κ. Σαρρή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Ενοχλήθηκε ο κος Σαρρής γιατί υπάρχει εκπροσώπηση στην οικονομική επιτροπή από την παράταξη του κ. Παπαντωνάκη (5η κατά σειρά εκλογής) και όχι από την δικιά του; Θεωρήσαμε και στηρίξαμε με την ψήφο μας αυτή τη λύση προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση παρατάξεων στις επιτροπές. Παρόλο που διαφωνούμε σε πολλές από τις θέσεις του κ. Παπαντωνάκη, αναγνωρίζουμε την συνέπεια και την τακτική του ως αντιπολίτευση. Εξάλλου, η δημοτική αρχή, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία σε αυτή την επιτροπή, δεν έχει ανάγκη συμπαράστασης και στήριξης από την παράταξη του κ. Σαρρή.

Δεν μας εκφράζει η νοοτροπία: «Βρίσκουμε την ευκαιρία και τα αρπάζουμε όλα» όπως αυτή του κ. Σαρρή.

Να του υπενθυμίσουμε πως υφάρπαξαν τη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου στο ξεκίνημα της δημοτικής θητείας όταν για λόγους ασθενείας μέλους της παράταξης μας, έχοντας πρόσκαιρη και περιστασιακή πλειοψηφία, εξέλεξαν γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου παρόλο που στη συνέχεια απαξίωσαν τη συγκεκριμένη θεσμική θέση και την εγκατέλειψαν αιτιολογώντας τότε αυτή την πράξη τους ως πολιτική. 

Να του υπενθυμίσουμε ακόμη πως έπραξε αυτός και η παράταξη του κατά την εκλογή των εκλεκτόρων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ Κρήτης), όταν μετά από πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό και ενώ ήταν ήδη 3 τα ξημερώματα και είχε συμφωνεί να διακοπεί η συνεδρίαση, αποχώρησε η παράταξη του κ. Σκουλάκη και εμείς αναγκαστήκαμε να συνοδεύσουμε μέλος της παράταξης μας, λόγω λιποθυμικού επεισοδίου, στο νοσοκομείο, καταπατώντας τη συμφωνία αλλά και τον νόμο συνεργάστηκαν με την παράταξη του κ. Βάμβουκα και εξέλεξαν όλους τους αντιπροσώπους που αφορούσαν την αντιπολίτευση από την παράταξη του, αποκλείοντας τις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Είναι γνωστό βέβαια ότι προσφύγαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση – που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου- η οποία ακυρώνοντας την παράνομη αυτή πράξη, επέβαλε την επανάληψη της συνεδρίασης αποκαθιστώντας το δίκαιο και το νόμιμο.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Σαρρή και την παράταξη του, όταν αναφέρονται σε «συναλλαγές» και Δημοκρατία, να είναι περισσότερο προσεκτικοί ώστε να μην μας υποχρεώνουν να τους υπενθυμίζουμε ποιες είναι οι πραγματικές τους αντιλήψεις.

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία «100/5»,
Ο επικεφαλής,
Άρης Παπαδογιάννης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook