Σκότωσε και έναν συμφοιτητή του – Όπως ομολόγησε ο 19χρονος, ο λόγος που τον οδήγησε στο διπλό φονικό ήταν η πιθανότητα να χάσει τη σύνδεσή του στο ίντερνετ και το ενδεχόμενο να απορριφθεί η αίτησή του από τον γερμανικό στρατό

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στη Γερμανία τις εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας ενός 9χρονου αγοριού και ενός φοιτητή, από έναν 19χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του στις αρχές με περισσή ψυχραιμία και κυνικότητα.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από έρευνες που έγιναν σε όλη τη χώρα από την περασμένη Δευτέρα, όταν και εντοπίστηκε ένα 9χρονο παιδί μαχαιρωμένο μέχρι θανάτου, μέσα σε ένα υπόγειο. Φωτογραφίες άρχισαν να διακινούνται στο διαδίκτυο, περιλαμβανομένης και μίας selfie όπου φέρεται να τράβηξε ο ύποπτος, που είναι μέσα στα αίματα, με το πτώμα του αγοριού και η οποία κινητοποίησε τις αρχές.

Ο ύποπτος παραδόθηκε και στη συνέχεια έδωσε πληροφορίες στους αξιωματικούς που τους οδήγησαν σε ένα διαμέρισμα, όπου βρέθηκε το πτώμα ενός δεύτερου ατόμου, που ήταν πρώην συμφοιτητής του.

Όπως ομολόγησε ο 19χρονος, ο λόγος που τον οδήγησε στο διπλό φονικό ήταν η πιθανότητα να χάσει τη σύνδεσή του στο ίντερνετ και το ενδεχόμενο να απορριφθεί η αίτησή του από τον γερμανικό στρατό.

Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι πριν από τις δολοφονίες είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, όμως δεν τα κατάφερε, ενώ τόνισε πως είχε αναστατωθεί επειδή η οικογένειά του θα μετακόμιζε σε μία άλλη πόλη και ο ίδιος φοβόταν ότι θα χάσει την πρόσβασή του στο διαδίκτυο. Το σενάριο να μην μπορεί να παίζει βίντεο γκέιμς στο διαδίκτυο τον έκανε αυτοκτονικό, λένε Γερμανοί αξιωματικοί.

Όταν όμως απέτυχε να βάλει τέλος στη ζωή του, ο 19χρονος αποφάσισε να σκοτώσει κάποιον άλλον και τότε στράφηκε ενάντια στον 9χρονο γείτονά του, που τον μαχαίρωσε περισσότερες από 50 φορές.

Αμέσως μετά, βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του πρώην συμφοιτητή του με τον οποίο διατηρούσε επαφές μέσω ίντερνετ, αλλά αποφάσισε να σκοτώσει και εκείνον όταν τον απείλησε ότι θέλει να τον καταγγείλει στην αστυνομία για τη δολοφονία του 9χρονου αγοριού. Τον μαχαίρωσε 60 φορές.

Ο δράστης παρέμεινε στο διαμέρισμα για δύο ημέρες, μαζί με το πτώμα, προτού παραδοθεί στην αστυνομία, γιατί όπως είπε δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.