Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, ημέρα  αλληλεγγύης, ειρήνης και πολιτισμού, πραγματοποιείται και φέτος σε όλη την Ελλάδα «Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης για την Γαλλοφωνία », το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 11.00 π.μ.

Ο  Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων συμμετέχει  για 3η   συνεχή  χρόνια , με  ανάγνωση  ποιημάτων από τη  συλλογή  “Alcools” του  επιλεγμένου συγγραφέα  Guillaume Apollinaire (Απολλιναίρ).

Επίσης θα διαβαστούν στα γαλλικά αποσπάσματα  από το έργο “Αναφορά στο Γκρέκο ”   του Νίκου Καζαντζάκη, συμμετέχοντας στο «Rendez-vous Culture : Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη».  

Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση έργων μαθητών εμπνευσμένα από τον ποιητή  Απολλιναίρ  καθώς και από τις αρχές την Γαλλοφωνίας.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, ο   Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων  καλεί τα μέλη του καθώς και τους λάτρεις  του γαλλικού πολιτισμού, στα γραφεία του, στο Μοναστήρι του Καρόλου (2ος όροφος)  σε ένα φανταστικό  ταξίδι υπό  τους μελωδικούς  ήχους της Γαλλικής γλώσσας.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook