Ανακοίνωση για τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού, του πολέμου και της φτώχιας και κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας τα προβλήματα και η εξαθλίωση των προσφύγων όχι μόνον παραμένουν, αλλά διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνυπέγραψε αυτή τη ρατσιστική συμφωνία, έχει μετατρέψει τα κέντρα «υποδοχής» των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών – ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ- στη Μέση Ανατολή και της καταστροφής της Συρίας από τον πόλεμο και ψάχνουν απεγνωσμένα να σωθούν και να ζήσουν μια ζωή στοιχειωδώς αξιοπρεπή. Δεν είναι οι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεργία. Δε μας κλέβουν τις δουλειές. Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το κεφάλαιο και τα ντόπια φερέφωνά τους που εφαρμόζουν μνημόνια και πολιτικές λιτότητας εδώ και οκτώ χρόνια.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μάρτη, καλεί όλους τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από σωματεία, πολιτικούς φορείς, συλλογικότητες, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Σάββατο 18 Μάρτη και ώρα 12μμ., στην πλ. Ελευθερίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας που παράγουν τα προγράμματα του ΔΝΤ ανά την υφήλιο. Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε είδους συμμετοχή και διευκόλυνση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζει στη Συρία. Μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ορθώνουμε το ανάστημά μας στους νοσταλγούς του Χίτλερ που επιχειρούν να σπείρουν το μισανθρωπικό τους δηλητήριο στρέφοντας τον ένα φτωχό απέναντι στον άλλο, αντί για τις κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα που μας εξαθλιώνουν όλους μαζί και καθένα ξεχωριστά.

Ενδυναμώνουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών εργαζομένων, ανέργων και νέων για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς μνημονιακή λιτότητα, πόλεμο και ρατσισμό.
Απαιτούμε την ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» των θυμάτων του πολέμου στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη  Μεσόγειο.
Διεκδικούμε αξιοπρεπές δημόσιο δωρεάν σχολείο για τα προσφυγόπουλα και για όλα τα παιδιά. Νοσοκομεία χωρίς ελλείψεις σε εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές για όλο το λαό, για κάθε πρόσφυγα, μετανάστη ή ανασφάλιστο. Ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και για κάθε ντόπιο άστεγο.

Ίσα κοινωνικά δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους!"