Στη θεωρία φαίνεται πως μένει το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάδειξη περιοχών με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής μετέτρεψε σε βάλτο όπου αργοπεθαίνουν χήνες και πάπιες τον υγρότοπο «Γκιτζή» στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Έπειτα από το δημοσίευμα του trikalanews.gr, δύο ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η μόνη κίνηση που έκανε η Δημοτική Αρχή για τον υγρότοπο στο Μικρό Κεφαλόβρυσο ήταν να κόψει κάποια χόρτα περιμετρικά της νότιας πλευράς της λίμνης.

Ένα μήνα μετά η κατάσταση στην περιοχή γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η λίμνη έχει μετατραπεί σε βάλτο, σ\’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού κανείς επί μήνες δεν έχει φροντίσει να τον καθαρίσει.

Στον υγροβιότοπο κυριαρχούν τα αγκάθια ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων ο φωτισμός είναι ανεπαρκής, αφού εκτός από την έλλειψη στύλων φωτισμού περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν και καμένες λάμπες.

Στο μικρό ξύλινο γεφυράκι όπου μικρά παιδιά της περιοχής πηγαίνουν για να ταΐσουν τα παπάκια και τις χήνες υπάρχουν σκουριασμένα κάγκελα ενώ οι σανίδες από την πολυκαιρία γίνονται επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Ενδεικτικό της πολυετούς αδιαφορίας για το συγκεκριμένο υγρότοπο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά ως αξιοθέατο στην ηλεκτρονική σελίδα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Φαλώρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook