Υποδέχτηκαν 18 Κύπριους μαθητές και 2 καθηγητές από την Κύπρο – Μαθητές και καθηγητές των εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το ερευνητικό κέντρο Cern 

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου θα υποδεχτούν 18 Κύπριους μαθητές και 2 καθηγητές από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου της Κύπρου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning με τίτλο: ¨MathMagic΄΄. Η επίσκεψη των Κυπρίων πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης μαθητών και καθηγητών  του Λυκείου μας στην Πάφο που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 6 Μαρτίου 2017. Στη διάρκεια της παραμονής  τους στην πόλη μας, οι Κύπριοι μαθητές  θα συμμετέχουν σε καινοτόμες δράσεις μαθηματικών και ρομποτικής που έχουν οργανώσει  καθηγητές του Λυκείου μας. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αξιοθέατα της πόλης μας  και να βιώσουν την κρητική  φιλοξενία.

Επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο Cern 

Το Γυμνάσιο – Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου (σύνολο μαθητών και καθηγητών 27) θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο Cern στην Ελβετία κατά την χρονική περίοδο από 27/03 έως 30/03. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν σεμιναριακές διαλέξεις από Έλληνες και ξένους επιστήμονες που εργάζονται στο CERN, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θεμελιώδη ερωτήματα που προσπαθούν να προσεγγίσουν μέσω των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους οι μαθητές θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του κέντρου και θα παρακολουθήσουν πειράματα και ενημερωτικές διαλέξεις. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση σε διάφορες εργαστηριακές μονάδες του κέντρου, στα μουσεία Globe of Science and Innovation καθώς και στο Μικρόκοσμο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γενεύη θα περιηγηθούν μέσα στην παλιά πόλη και θα επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως είναι τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και  Τεχνών και Επιστημών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook