Νέα κινητοποίηση έξω απο την αντιπεριφέρεια Χανίων για το θέμα με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Σε μια ακόμη κινητοποίηση προχώρησαν εργαζόμενοι της Κίνησης Συσπείρωσης Εργαζομένων Χανίων στην Ειδική Αγωγή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν έξω απο την αντιπεριφέρεια Χανίων κρατώντας ένα πανό, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά το θέμα με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ ανοιχτό. 
Μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των γονιών όσο και των επαγγελματιών ειδικής αγωγής, η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να κερδίσει χρόνο και να αμβλύνει τις αντιδράσεις, προκήρυξε την τρίτη κατά σειρά παράταση. Παράλληλα, σε μια κίνηση τακτικισμού συνέστησε μόλις στις αρχές του Φεβρουαρίου επιστημονική επιτροπή για τη διαμόρφωση του καινούργιου πλαισίου, εμμένοντας βέβαια στην τακτική των οριζόντιων περικοπών και του πλαφόν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για το χώρο της Ε.Α. σε συναδέλφους και γονείς. Δώσαμε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση κάνοντας καθαρό πως δεν θα αφήσουμε να τσακίσουν ούτε τις ζωές μας, ούτε το δικαίωμα των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής.

Επισημαίνουμε ξανά πως παρά το ο,τι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο νόμου φαίνεται ανακουφιστικό για τους γονείς, καθώς φεύγει από πάνω τους η διαδικασία απόδοσης δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, στην πραγματικότητα καμία βελτίωση δεν υπάρχει με το νέο σύστημα αφού διατηρεί και επικυρώνει, όλες τις περικοπές που έχουν γίνει στην ειδική αγωγή μέχρι σήμερα.  Επιπρόσθετα, εισάγει και τις νέες περικοπές του 3ου μνημονίου. Η χαριστική βολή είναι η θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για τις συγκεκριμένες παροχές, και σε περίπτωση που καταγραφεί υπέρβαση, τότε η διαφορά θα παρακρατείται από τους συμβεβλημένους θεραπευτές.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν τη δουλειά μας στο να απαξιωθεί πλήρως, ενώ η χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας μας και η επισφάλεια που αυτόματα συνεπάγεται, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και ψυχικής υγείας, πράγμα που πλήττει τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Παλεύουμε για:
v Τη δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μέχρι να συμβεί αυτό ζητάμε:
Ø Την κάλυψη των αναγκών των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
Ø Την αύξηση των κονδυλίων για την ειδική αγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.
Ø Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις οικογένειες.
Ø Καμία επιβάρυνση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπείας, αποκατάστασης των παιδιών τους.
Ø Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Ø Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής.
Ø Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων.

Γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Καλούμε όλους τους γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους να συνεχίσουν την πάλη για παροχές Ειδικής Αγωγής που δεν θα υπολογίζονται με βάση το κόστος, αλλά τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook