Την Τρίτη τελικά θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και ευρωπαίων αξιωματούχων, πιθανότατα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός εδώ και λίγες ώρες έχει μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, προσπαθώντας να διασφαλίσει οτι δεν θα αλλάξει κάτι για την Ελλάδα σε σχέση με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, καθώς και με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρωθυπουργός το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανιυέλ Μπαρόζο, ενώ το απόγευμα θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.

Την Κυριακή το μεσημέρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρομπάι είπε στον κ. Παπανδρέου πως αναμένει ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει και θα αγοράσει ιταλικά ομόλογα για να αποκλιμακωθεί η πίεση των κερδοσκόπων στις χώρες του νότου, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως είναι «θετική εξέλιξη αλλά όχι αρκετή» για να λυθεί το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook