H Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενημερώνει ότι υλοποίησε τη δέσμευσή της η οποία αφορούσε στην επαναλειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) εντός του Α΄ τριμήνου του 2017 το οποίο παρέμενε κλειστό από τον Μάρτιο του 2015.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Σημαντικό παράγοντα υλοποίησης της δέσμευσης αυτής αποτέλεσε ο σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός που είχε τεθεί από τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου, η συνεργασία και υποστήριξη της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τέλος η αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ώστε να ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός επαναλειτουργίας της δομής αυτής παρέχοντας τους απαραίτητους πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό, κονδύλια και εξοπλισμό. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου είναι η μοναδική δημόσια δομή της Κρήτης μέχρι στιγμής η οποία καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων με θέματα προσωρινής ή μόνιμης αναπηρίας όλων των ηλικιών.     

Σε συνέχεια των παραπάνω, ενημερώνουμε ότι σκοπός του ΚΕΦΙΑΠ είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, με ποικίλες διαταραχές λόγου ή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, καθώς επίσης η κοινωνική, ψυχολογική και συμβου¬λευτική υποστήριξη τους. Επιπλέον, σκοπός του είναι η προώθηση στην αυτόνομη διαβίωση και ευαισθητοποίη-ση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προσωρινής ή μόνιμης αναπηρίας.

Το ΚΕΦΙΑΠ διαθέτει διεπιστημονικό προσωπικό, το οποίο αποτελείται από τις ειδικότητες της Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ψυχολογίας, Επισκέπτη Υγείας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, βοηθού  Νοσηλευτή και βοηθού Τραυματιοφορέα. Ειδικότερα κάθε ειδικότητα παρέχει τα εξής:

  • Κοινωνική Υπηρεσία: Ενημέρωση για παροχές, επιδόματα, προγράμματα, προκηρύξεις θέσεων κ.α., τη δικτύωση, συνεργασία και τον συντονισμό με συλλόγους, φορείς και υπηρεσίες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. 

  • Φυσιοθεραπεία: Παρέχονται ατομικά και ομαδικά προγράμματα κινητικής αποκατάστασης σε ορθοπεδικές και νευρολογικές παθήσεις. Επίσης παρέχονται προγράμματα αποκατάστασης σε ασθενείς με αναπνευστικές και καρδιολογικές παθήσεις. 

  • Λογοθεραπεία: Αξιολόγηση και παρέμβαση σε διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, λόγου και φωνής.

  • Ψυχολογία: Συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο  παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 

  • Επισκέπτρια Υγείας:  Αγωγή υγείας, συμβουλευτική υγείας και εν γένει φροντίδα υγείας. συμπεριλαμβανομένων και νοσηλευτικών υπηρεσιών, συντονιστικού ή προγραμματικού χαρακτήρα με εξαίρεση ιατρικές πράξεις που προϋποθέτουν την παρέμβαση γιατρού.

  • Νοσηλευτική: Παροχή νοσηλευτικής  περίθαλψης.

  • Τραυματιοφορέας: Στην υπηρεσία των εξυπηρετούμενων στο κέντρο.

Οι ώρες λειτουργίες του Κέντρου για το κοινό θα είναι μεταξύ 8πμ – 2μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται στη Καλλιθέα στην οδό Παπανικολάου 23 και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο 28310-24708 ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] .”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook