Το Σάββατο 1 Απριλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στα παλίσια των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες» που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια».

Στην ανακοίνωση του μουσείου αναφέρεται:

"Ποια ψάρια παράγει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια;

Γιατί χρειάζονται ζωντανές τροφές οι νεαρές ιχθυονύμφες;

Γιατί μπορεί να είναι καλύτερα τα εκτρεφόμενα ψάρια από ότι τα άγρια;

Ελάτε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα ψάρια και την ιχθυοκαλλιέργεια. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 - 12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια» με τον Δρ Κωνσταντίνο Μυλωνά, Ιχθυολόγο του ΕΛΚΕΘΕ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε την ανατομία των ψαριών και μελετάμε στο στερεοσκόπιο έμβρυα ψαριών μέσα στο αυγό και μικρές ιχθυονύμφες που έχουν μόλις εκκολαφθεί. Παρατηρούμε τα Τροχόζωα και τις Αρτέμιες  που αποτελούν το ζωοπλαγκτόν που τρώνε οι μικρές ιχθυονύμφες (για όλες τις ηλικίες).

12:00-14:00 «Ιστορίες από τα βαθιά της θάλασσας νερά». Με αφορμή τα ψάρια, την ιχθυοκαλλιέργεια και την ανοιχτή θάλασσα, θα φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες με την τεχνική του animation.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου(για ηλικίες από 8 μέχρι και 12 ετών).

12:00-14:00 «Κάνουμε βουτιά και κολυμπάμε στα βαθιά». Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό δρώμενο. Τα παιδιά θα βοηθήσουν ένα μικρό ψάρι για να μάθει να κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα και να γνωρίσει νέους φίλους.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι 7 ετών ).

12:00-14:00 Μέσα από τις κατασκευές ταξιδεύουμε μαζί με τα ψάρια σε θάλασσες πολύχρωμες, μυστηριώδεις και μαγικές (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 6€

Δωρεάν είσοδος για:

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» Παιδιά κάτω των 4 ετών ΑμεΑ
ΑμεΑ
Παιδιά κάτω των 4 ετών".