Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης μίλησε για λογαριασμό του Πλατανιά στη συνέντευξη Τύπου στο "Καραϊσκάκη", αφού δεν έδωσε το «παρών» λόγω αδιαθεσίας –με βάση την ενημέρωση της χανιώτικης ομάδας- ο Γιώργος Παράσχος.

«Παλέψαμε από το πρώτο λεπτό. Πιστεύω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εκτός έδρας» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο άμεσος συνεργάτης του 64χρονου προπονητή.

Αναλυτικά όσα είπε: «Ηταν πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι για την ομάδα του Πλατανιά. Παλέψαμε από το 1ο λεπτό. Πιστεύω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εκτός έδρας αν κρίνουμε ότι παίζαμε απέναντι σ’ έναν τέτοιο αντίπαλο και σε μια τέτοια έδρα και γι’ αυτό έχει μεγαλύτερη αξία η απόδοση της ομάδας. Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που προσπάθησαν μέχρι το τέλος να διεκδικήσουν και να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που πιστεύω ότι ήθελε πάρα πολύ τη νίκη. Ολα αυτά δίνουν μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια των παιδιών και πολλά μπράβο για το ότι πάλεψαν και για ό,τι κατάφεραν στον αγωνιστικό χώρο. Εύχομαι στον Ολυμπιακό ό,τι καλύτερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για την εμφάνιση του Πλατανιά στα δύο ημίχρονα και την καλύτερη εικόνα που είχε στο πρώτο: «Πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάτι άλλο να κάνει από το να ρισκάρει και να πιέσει από το 1ο λεπτό και εκεί μας αιφνιδίασε. Δεν μας άφησε να παίξουμε και η ισοφάριση μας έφερε μία αναστάτωση. Πιστεύω ότι όταν έρχεται ένα γκολ έτσι γρήγορα και ακολουθεί μετά ένα δεύτερο, τα πράγματα τότε γίνονται πολύ δύσκολα για μια ομάδα όπως είναι ο Πλατανιάς. Το καλό είναι ότι το παλέψαμε από εκεί και πέρα και ήμασταν και πάλι καλοί.  Θα συμφωνήσω με σας ότι εκεί ήταν που χάσαμε το παιχνίδι. Αλλά το σημαντικό είναι για μία ομάδα σαν τον Πλατανιά να χάνει 2-1 μέσα στο "Καραϊσκάκη" και να παλεύει μέχρι το 90’ να πάρει κάτι. Αυτό για μένα λέει πολλά».

Στον πάγκο του Ολυμπιακού επέστρεψε ο Τάκης Λεμονής, με την τρίτη θητεία του να ξεκινάει με μία αγχωτική νίκη απέναντι στον Πλατανιά.

Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα:

Για τα συναισθήματά του που επέστρεψε μετά από τόσα χρόνια στην τεχνική ηγεσία: «Βασικά είναι περισσότερα τα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό, παρά αυτά που έλειψα. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα να ξαναμπαίνω μετά από εννιά χρόνια στο γήπεδο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το απόλαυσα».

Για το τι είπε στους παίκτες στο ημίχρονο: «Φέτος έχω δει σχεδόν όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Αυτό που προσπαθήσαμε τις μέρες που δουλέψαμε, ήταν να απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα στο μυαλό των παικτών. Τι πράγματα ζητάει ένας νέος προπονητής; Είμαι ο πέμπτος προπονητής και ήταν λογικό να υπάρχει μία σύγχυση. Ζητήσαμε απλά πράγματα. Έπρεπε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία.

Δεν έχουμε δεχτεί φάσεις που συνήθως δεχόμασταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δηλαδή με "μεγάλες μπάλες". Ζητήσαμε υπομονή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Είχαμε αρκετή βελτίωση στο ότι δεν έφυγαν από τους στόπερ "μεγάλες μπάλες". Αυτό που μας έλειψε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο ήταν το να "ξεκλειδώσουμε" τους εαυτούς μας και να παίξουμε περισσότερο κάθετα.

Ο Καρίμ έκανε πολλές κινήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις αν έφευγαν οι μπάλες σωστά σε αυτόν, θα είχαμε δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Έμεινα ευχαριστημένος και από το πρώτο ημίχρονο, από την προσήλωση των παικτών, από την ανάπτυξη των παικτών από πίσω. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, γιατί ανατρέπει δύσκολες καταστάσεις.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και να καταλάβουμε ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι το καλύτερο για εμάς από πλευράς ψυχολογίας και ένα κομμάτι που θα ήθελα να σταθώ είναι στο θέμα του κόσμου. Μας βοήθησε πάρα πολύ στον τομέα της τακτικής και στρατηγικής που είχαμε. Δεν άγχωσε την ομάδα και αντίθετα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, θέλαμε να δείξουμε στον αντίπαλο ότι το ματς έχει τελειώσει για αυτόν και το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Ένα θέμα είναι ότι είχαμε ένα άγχος προς το τέλος, αλλά σε γενικές γραμμές δείξαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποια βασικά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού».

Για τις δηλώσεις στην κλήρωση του Κυπέλλου: «Ο καθένας μπορεί να βγει και να πει το οτιδήποτε. Το θέμα είναι τι θα δείξεις εσύ. Εμένα είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση όταν ακούω τέτοια πράγματα».

Για τον Μάριν: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά στους παίκτες για την απόδοσή τους. Εγώ ξεκαθάρισα στους παίκτες δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν ότι αν δούμε τη σειρά των αγώνων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην υπολογίζουμε κανέναν παίκτη. Έχουμε τέσσερα ματς, αρχής γενομένης από σήμερα. Άρα όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι. Για να είναι στον Ολυμπιακό πάει να πει ότι είναι και καλοί παίκτες.

Το δεύτερο που τους ξεκαθάρισα είναι ότι σε μία ομάδα 25 παικτών, θα ζω με αυτό το πράγμα, δηλαδή ότι οι 11 που ξεκινούν είναι ευχαριστημένοι. Τους είπα λοιπόν να μην διανοηθεί κανένας να μην είναι θυμωμένος αν δεν βρίσκεται στην 11άδα. Αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα. Κάτι άσχημο θα συμβαίνει. Να μην είναι απλώς θυμωμένοι, αλλά να περιμένουν πως και πώς την ευκαιρία τους να παίξουν για την ομάδα».