Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην Ασίζη της Ιταλίας θα διαγωνιστεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Τις βαλίτσες τους για την Ασίζη της Ιταλίας ετοίμασαν μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Χανίων το οποίο θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που αρχίζει αύριο.

Πρόκειται για το μοναδικό φορέα που κατάφερε να κερδίσει μια θέση στον διαγωνισμό από όλη την Ελλάδα. Έτσι το Μουσικό Σχολείο Χανίων ουσιαστικά θα εκπροσωπεί όλη τη χώρα σε αυτόν τον μεγάλο για το είδος του διαγωνισμό.

Όπως τονίστηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων, τα παιδιά που θα λάβουν μέρους θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν μια διάκριση ωστόσο, η συμμετοχή από μόνη της είναι ούτως ή άλλως μια επιτυχία του Μουσικού Σχολείου

Τάσος Βάμβουκας – Δήμαρχος Χανίων

Η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν ανάχωμα στην κρίση γι’ αυτό και ως δημοτική αρχή στηρίζουμε αυτούς τους δυο τομείς. Επιδιώκουμε μια διάκριση αλλά και μόνο το γεγονός ότι επιλεγήκαμε σαν σχολείο Χανίων να συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι από μόνο του σημαντικό. Μας ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες συμμετοχές, εκ των οποίων κάποιες επιδιώκουμε να φέρουμε στην πόλη μας. Τις υποδομές αυτές τις έχουμε και μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα είναι στη διάθεσή μας και ο σπουδαίος χώρος του Τελωνείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Χανίων, είναι το μοναδικό σχολείο από όλη την Ελλάδα που συμμετέχει στον διεθνή αυτό διαγωνισμό, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τη χώρα.

«Πρόκειται για το Φεστιβάλ «Voices for Peace» που τελεί υπό την αιγίδα της Interkulture και φυσικά στόχος μας εκτός από την διάκριση που είναι σημαντική για την πόλη μας είναι να ανοίξουμε μια δίοδο για να πραγματοποιούνται στην πόλη μας τέτοια διεθνούς φήμης μεγάλα φεστιβάλ.

Τα παιδιά θα διαγωνιστούν σε δυο κατηγορίες ενώ θα συμμετάσχουν και σε πρόγραμμα εκτός διαγωνισμού

Μαρία Παπουτσάκη – Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου Χανίων

Περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες ο διαγωνισμός. Ως Μουσικό Σχολείο θα συμμετάσχουμε στο διαγωνιστικό κομμάτι σε δυο κατηγορίες, με τη μεικτή νεανική χορωδία που είναι αγόρια και κορίτσια μέχρι 25 χρόνων και στην κατηγορία του φολκλόρ. 

Στην κατηγορία “Μεικτή Νεανική χορωδία” με υπεύθυνη την κ. Γεωργία Νικολουδάκη θα παρουσιαστούν έργα αναγεννησιακής μουσικής, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «της αγάπης αίματα» και το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μετζελόπουλου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και το ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Στην κατηγορία “Folklore” με υπεύθυνο τον κ. Παντελή Λύκο θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και στην τελετή έναρξης θα συμμετάσχει η χορωδία μας σε ένα κοινό έργο – λειτουργία του τιμώμενου συνθέτη Cloudio Monteverdi για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του.

Γεωργία Νικολουδάκη, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Η περσινή μας επιτυχία στο φεστιβάλ χορωδιών της Καρδίτσας μας άνοιξε τον δρόμο να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ασίζη Ιταλίας. Ο ενθουσιασμός μας μετατράπηκε σε σκληρή δουλειά και είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα διαγωνιστούμε σε δυο κατηγορίες και θα συμμετάσχουμε στο ελεύθερο φιλικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Ο ενθουσιασμός φυσικά των παιδιών είναι απερίγραπτος καθώς και η όρεξη που επέδειξαν στην προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό

Γιώργος Παπαδάκης, Πρόεδρος Συλ. Γονέων Μουσικού Σχολείου

Είναι μεγάλη τιμή και για εμάς σαν σχολείο αλλά και για την πόλη μας. Τα παιδιά είναι ασυγκράτητα. Όταν κατάλαβαν ότι έχουν τη δυνατότητα να βγουν εκτός της πόλης τους και της πατρίδας, είδαμε έναν ενθουσιασμό που έδωσε τη δύναμη και σε εμάς να κινήσουμε αυτές τις διαδικασίες, τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας χωρίς τον δήμαρχο ο οποίος έχει δείξει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού αυτού του είδους αλλά και τον Περιφερειάρχη που δραστηριοποιήθηκε για να βοηθήσει το σχολείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook