Πολλά τα παράπονα για το θέμα της καθαριότητας στα Χανιά – Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με φωνές

Κεντρικό θέμα συζήτησης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η απαράδεκτη εικόνα της πόλης των Χανίων, όσον αφορά την καθαριότητα. Τα παράπονα για τον εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα στα Χανιά ήταν αρκετά. Ο κ.Λειψάκης αναφέρθηκε στο βάψιμο των πεζοδρομίων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη Σούδα έβαψαν αυτοκίνητα μέχρι και κολώνες αλλά αυτό που έπρεπε να κάνουν, το να βάψουν δηλαδή τα πεζοδρόμια δεν το έκαναν. “Ντροπή, ντροπή, ντροπή!”

“Ο εργολάβος είναι στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγχει αυτή την απαράδεκτη εικόνα”. Ο κ.Λειψάκης στη συνέχεια έκανε αναφορά σε δύο πράγματα

  • Τα μηχανήματα του εργολάβου βρίσκονται στην Σούδα χωρίς πινακίδες
  • Υπάρχει σύμβαση να καθαρίζει κάδους και να πλύνει πεζοδρόμια κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ

Στον κ.Λειψάκη, η κ.Σαρικάκη αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, απάντησε ότι ο εργολάβος αναδείχθηκε με νόμιμες διαδικασίες.

Το μηχάνημα που είναι ακινητοποιημένο εμείς του είπαμε να μην το χρησιμοποιήσει.Στην σύμβαση αναφέρεται το ασβέστωμα γίνεται σε δρόμους και πλατείες, όχι σε ιδιωτικούς χόρους και μάντρες όπως του ζήτούσαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, κάτι δηλαδή που δεν αναφέρεται στην σύμβαση.Επιπλέον, με εξαίρεση το μηχάνημα του καδοπλυντηρίου όλα τα άλλα λειτουργούν ενώ όσον αφορά τους κάδους όσες μέρες δεν πλύθηκαν δεν θα πληρωθούν. 

Αν μη τι άλλο δεν είναι τα σκουπίδια το μόνο πρόβλημα το οποίος έχει να διαχειριστεί ο δήμος καθώς σε πολλές περιοχές, σε πάρκα και πεζοδρόμια, τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το 1,5  μέτρο

Ο κ.Παπαδογιάννης στάθηκε και αυτός στην τραγική εικόνα του δήμου στο θέμα της καθαριότητας, όσον αφορά τα χόρτα στους δρόμους.

Έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αλλά η καθαριότητα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Με κάλεσαν ξενοδόχοι στους Αγίους Αποστόλους να πάμε να δούμε τα αγριόχορτα που έχουν φτάσει το 1.5 μέτρο, σκουπίδια στους δρόμους, και ρωτώ γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο; Οι Χανιώτες πληρώνουν ακριβά την καθαριότητα. 

Απαντώντας στον κ.Παπαδογιάννη, η κ. Σαρικάκη τόνισε

Οι ξενοδόχοι έιναι αρκετά ευχαριστημένοι σε αυτή την περιοχή.Σχετικά με τα ογκώδη που βγαίνουν στον δρόμο είναι ανευ προηγουμένου σε αυτή την περιοχή. Ο δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να μαζεύει μπάζια που πετάνε οι ιδιώτες, κανονικά πρέπει να υποβάλλονται πρόστιμα. Αν όλοι δεν συνειδητοποιήσουμε τι εστί καθαριότητα η πόλη δεν πρόκειται να είναι απόλυτα καθαρή.Τα χόρτα, ναι είναι ψηλά όμως δεν πρόλαβε να τα κάνει όλα. Συνεχίζει να καθαρίζει και δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Ένταση μεταξύ Λειψάκη – Αδοντάκη

Ένταση ξέσπασε όταν ο κ.Βλαχάκης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή του εργολάβου.

Ο κ.Λειψάκης ζήτησε το λόγο επι προσωπικού για την δήλωση του κ.Βλαχάκη όπου ανέφερε ότι η αντιπολίτευση αρνήθηκε να στηρίξει την αλλαγή του εργολάβου στην καθαριότητα, παρότι η επιλογή αυτή έγινε με διαφανή διαδικασία.

Ο κ.Αδοντάκης ωστόσο, θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένας.. πανζουρλισμος με φωνές και χειρονομίες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με την κατάσταση νε ξεφεύγει προς στιγμήν όταν ο κ.Λειψάκης σηκώθηκε όρθιος και πήγε μπροστά από τον κ.Αδοντάκη ρωτώντας τον γιατί δεν του δίνει τον λόγο.

Ο κ.Βλαχάκης πρότεινε να πάνε έξω με τον κ.Λειψάκη να συζητήσουν κάτι που ο ίδιος δεν δέχτηκε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook