Ανακοίνωση αναφορικά με τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολές περιοχές του δήμου Χερσονήσου, και ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, εξέδωσε η δημοτική κίνηση "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον".

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής μας για την κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές.

Η τουριστική σεζόν άρχισε, πολλά καταστήματα  άνοιξαν, αλλά η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου παρουσιάζεται για άλλη μια φορά ανέτοιμη και ανίκανη να υλοποιήσει και να φέρει σε πέρας, έγκαιρα, έστω και τα λιγοστά έργα που η ίδια προγραμμάτισε. Καθυστερεί ακόμα και στο να καλλωπίσει στοιχειωδώς τον χώρο.

Η Δημοτική Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα με ερωτήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου.

Επίσης, σε πρόσφατη επίσκεψη στο Δήμαρχο Χερσονήσου, ζήτησε τη δραστηριοποίηση της Δημοτικής Αρχής και την επίσπευση των όποιων εργασιών, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Όμως ενώ ο χρόνος προχωρεί, οι  διαβεβαιώσεις δεν πραγματοποιούνται,  τα χρονοδιαγράμματα συχνά αποτυγχάνουν και τα έργα δεν προχωρούν.

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα  παρατηρείται στον παραλιακό δρόμο της Σταλίδας με την ασφαλτόστρωση του να μην προχωρεί παρά την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος.


Το ίδιο ισχύει στον παραλιακό δρόμο των Γουβών,  όπου με ρυθμούς χελώνας προχωρά η αποκατάσταση του οδοστρώματος στις τομές που έχουν δημιουργηθεί για την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών, ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

Η Δημοτική Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” επισημαίνει ότι ο Δήμος Χερσονήσου, ένας Δήμος που θέλει να θεωρείται ως ο πρώτος τουριστικός Δήμος της Κρήτης, αν όχι ολόκληρης της Ελλάδας, οφείλει να προγραμματίζει και να υλοποιεί έγκαιρα τις όποιες παρεμβάσεις, προκειμένου οι επισκέπτες του να μην βιώνουν ακραίες καταστάσεις εγκατάληψης ή εργοταξίου, αλλά να περνούν τις ημέρες των διακοπών τους σε ένα δημόσιο χώρο καλά οργανωμένο και αισθητικά ευχάριστο".