Συντονισμένη επιχείρηση, μέχρι και το κλείσιμο των εξόδων της πόλης οργάνωσαν Αστυνομικοί στο Ρέθυμνο προκειμένου να συλλάβουν μια σπείρα διαρρηκτών που είχε \”σηκώσει\” τη μισή πόλη σε διάρκεια μιας και μόνο ημέρας.

Η επιχείρηση στήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας και στέφθηκε με επιτυχία νυκτερινές ώρες της Τρίτης, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε επίκαιρα σημεία του Ρεθύμνου.

Η σπείρα, αποτελούμενη από τρεις ντόπιους ηλικίας 26,30 και 32 ετών και από ένα αλλοδαπό ηλικίας 22 ετών, έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας ύστερα από έλεγχο που έκαναν σε περιοχή του Ρεθύμνου όπου οι 4 νεαροί κινούνταν ύποπτα.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος και οι Αστυνομικοί βρήκαν ένα σωρό σύνεργα, που χρησιμοποιούσε η σπείρα για να \”ανοίγει\” σπίτια και καταστήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή τους διαρρηκτικά εργαλεία και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την μετέπειτα έρευνα και την προανάκριση προέκυψε ότι οι 4 νεαροί είχαν ενωθεί ως ομάδα και στην ουσία αποτελούσαν μια \”σπείρα\” με σκοπό την διάπραξη κλοπών–διαρρήξεων κατά τις οποίες αφαίρεσαν:

αρχικά την παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα και στην συνέχεια ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο τα οποία χρησιμοποίησαν για την διάπραξη πέντε 5 συνολικά κλοπών – διαρρήξεων καταστημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 2.200 ευρώ, κατά δήλωση παθόντων ιδιοκτητών.

Επίσης, οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 26χρονος μαζί με μια συνομήλική του, στις 29 Ιουλίου, διέρρηξαν το παγκάρι Ιερού Ναού στο Ρέθυμνο από όπου αφαίρεσαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό σε κέρματα.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα και το μοτοποδήλατο κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σπείρα των διαρρηκτών θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ενώ θα εξεταστεί και η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook