Με ανακοίνωση του το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων τίθεται κατά του ανοίγματος των καταστημάτων στα Χανιά την Κυριακή 7 Μαίου

“Η Κυβέρνηση, ικανοποιεί πλήρως τους δανειστές και αποδεικνύεται αποτελεσματικός μεσολαβητής ικανοποίησης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων.

Ο εκσυγχρονισμός των Κυριακών του κ. Παπαδημητρίου και της Κυβέρνησης είναι καθαρός αναχρονισμός και καρικατούρα αναπτυξιακής λογικής.

Είναι μέτρο εχθρικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Είναι συνταγή καταστροφής της μικρομεσαίας επιχείρησης, αύξησης των λουκέτων και της ανεργίας. Είναι εξόφθαλμη μεταφορά του λιγοστού εμπορικού τζίρου στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Είναι εργαλείο συρρίκνωσης των τοπικών αγορών και επιβολής ολιγοπωλιακών καταστάσεων και  χειραγώγησης των τιμών μέσω «κυριακάτικων προσφορών» και δήθεν ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι της χώρας εκφράζουν την οργή τους για τη μεθοδευμένη και γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν δίπλα τους στο μέτωπο της υπεράσπισης της Κυριακής.
Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο, όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Είναι ηλίου φαεινότερων ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.
Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και τους εμπόρους να αντισταθούμε σθεναρά, φωνάζοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτή την κυβέρνηση που εκπληρώνει υποσχέσεις και εκτελεί εντολές της ΤΡΟΙΚΑ, των πολυεθνικών και διεθνών τοκογλύφων, με συνέπεια το κλείσιμο όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτές.
Ζητούμε από τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, να μη βοηθήσουν  στο ξήλωμα του δικαιώματος αυτού, γιατί  σύντομα θα το δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε τις επιχειρήσεις να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook