Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων σήμερα στις 12:πμ στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Χανίων. 

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου:

"Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ με την Ε.Ε και το ΔΝΤ φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των Super Markets και των εμπορικών αλυσίδων. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά. Αυτό επιδιώκουν να γίνει σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό. Θέλουν τη φυσική εξόντωση και τον αφανισμό όλων των μικρών έμπορων .

Παράλληλα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

Απαιτούμε την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 7/5 και 10:30 π.μ. στον Κατωλα. Κανένα μαγαζί ανοιχτό .Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά.

Να οργανώσουμε την πάλη μας για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους , τους επαγγελματίες τους εργαζόμενους να πάρουν θέση πλάι μας. Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλίων χρειάζεται κοινός αγώνας μικρών έμπορων με τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους καταναλωτές την Κυριακή 7/5 να μην κατέβουν να ψωνίσουν από κανένα μαγαζί .

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά."