Τον τελευταίο μήνα με την άνοδο της θερμοκρασίας στο στρατόπεδο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τυο κοριοί, με πολλούς φαντάρους να έχουν αποκομίσει... τσιμπήματα και να παρουσιάζουν φαινόμενα κνησμού.

Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΣΕΑΠ λόγω κοριών, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων / Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τον τελευταίο μήνα με την άνοδο της θερμοκρασίας στο στρατόπεδο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τυο κοριοί, με πολλούς φαντάρους να έχουν απόκομίσει... τσιμπήματα και να παρουσιάζουν φαινόμενα κνησμού.

Η Επιτροπή αναφέρει πως το πρόσφατο κάψιμο στρωμάτων ως μέσο καταπολέμησης του φαινομένου δεν έφερε αποτελέσματα και καλεί τη διοίκηση του στρατοπέδου αλλά και το ΓΕΣ να επιληφθούν του θέματος καθώς οι φαντάροι αναγκάζονται πολλές φορές να πληρώνουν για να απαλαχθούν με ειδικά σπρέι από τους κοριούς στα κρεβάτια τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τον τελευταίο μήνα στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας, αισθητή έχουν αρχίσει να κάνουν την παρουσία​ τους και οι κοριοί στο σύνολο του στρατοπέδου και εντονότερα στο Λόχο Διοικήσεως.

Ήδη είμαστε αρκετοί φαντάροι που έχουμε αποκομίσει τσιμπήματα ή παρουσιάζουμε φαινόμενα κνησμού, γεγονός που δυσχεραίνει όλο και περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης και διαμονής μας εντός του στρατοπέδου. Με τους κοριούς, ως επί το πλείστον, να συγκεντρώνονται στις κλίνες, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο κατά τις ώρες της ξεκούρασης και κατάκλισης.

Το πρόβλημα της παρουσίας των κοριών εντός λόχων έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην ιεραρχία. Αυτό σημαίνει πως ενώ εδώ και καιρό η διοίκηση γνωρίζει, είτε αδυνατεί είτε αδιαφορεί στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του. Η τελευταία εντολή που δόθηκε προ τριών εβδομάδων για μερικό κάψιμο των κρεβατιών με πετρέλαιο δεν απέφερε σοβαρά αποτελέσματα. Έκτοτε και με το πρόβλημα να παραμένει ουδεμία άλλη ενέργεια έγινε από μεριάς διοίκησης. Έτσι το βάρος (και το κόστος) της αξιοπρεπούς διαβίωσης έπεσε για ακόμα μία ακόμα φορά στις πλάτες μας, αφού σε πολλές περιπτώσεις ατομικά αγοράζουμε (με τους παχυλούς μισθούς των 8,62 ευρώ) αντικοριακα σπρέι για να ψεκάσουμε τα κρεβάτια μας. Σύνηθες έχει αρχίσει επίσης να γίνεται το φαινόμενο, να προσφεύγουμε κατά τον ύπνο στη χρήση μακριών ρούχων ή υπνόσακων ακόμα και με υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να προφυλαχθούμε από τα τσιμπήματα.

Με το καλοκαίρι να πλησιάσει, το φαινόμενο της παρουσίας των κοριών εντός θαλάμων αναμένεται να γιγαντωθεί, εκτός αν η διοίκηση, ως η αρμόδια για τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων, αναλάβει τις ευθύνες της και δράσει άμεσα. Στην επικείμενη επίσκεψη στελέχους του ΓΕΣ ελπίζουμε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Δεν είμαστε επαγγελματίες οπλίτες ούτε επιλέξαμε να ζούμε υπό αυτούς τους όρους. Είμαστε κληρωτοί φαντάροι και οι εννιά αυτοί μήνες μας έχουν χρεωθεί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς. Είμαστε πολίτες με στολή και διεκδικούμε τα πλήρη δικαιώματα μας, πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν τέτοια θεμελιώδη ζητήματα. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε άλλο ένα αναλώσιμο εργαλείο στο βωμό των εθνικών ιμπεριαλιστικών βλέψεων. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα με αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και σεβασμό των προσωπικοτήτων μας.

Απαιτούμε να μπορούμε να ξεκουραστούμε ήσυχοι ανάμεσα ή μετά το πέρας της υπηρεσίας μας, χωρίς το φόβο να μας φάνε οι κοριοί. Προσβλέπουμε σε άμεσες ενέργειες της διοίκησης της ΣΕΑΠ Ηρακλείου για την επίλυση του ζητήματος.

Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό".